S-a stins din viaţă actrița Paula Sorescu Lucian
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-stins-din-viata-actrita-paula-sorescu-lucian/

La aproape patru ani de la moartea maestrului Ion Lucian, soţia acestuia, actriţa Paula Sorescu Lucian s-a stins din viaţă. În perioada 2004-2015, Paula Sorescu Lucian a jucat în aproape toate spectacolele Teatrului Excelsior.

Un articol de Ziarul Metropolis|18 martie 2016

Născută pe 22 iunie 1942, Paula Sorescu Lucian a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1969, la clasa profesorilor G.D. Loghin, Dem. Rădulescu şi Adriana Piteşteanu.

În 1972 a fost angajată la Teatrul ”Ion Creangă” unde a jucat în numeroase spectacole , iar în perioada 2004-2015  Paula Sorescu Lucian a evoluat în aproape toate spectacolele Teatrului Excelsior.

„Draga noastră colegă și prietenă, actrița Paula Sorescu-Lucian ne-a părăsit. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei”, scrie pe pagina de Facebook a Teatrului Excelsior.

Corpul neînsuflețit va fi depus astăzi (vineri 18 martie), începând cu ora 12.00, în foaierul Teatrului EXCELSIOR, unde toți cei care vor dori, îi vor putea aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 19 martie, la Cimitirul Bellu Ortodox.

Paula Sorescu Lucian

 

Foto: Paula Sorescu Lucian şi Ion Lucian – Teatrul Excelsior. facebook

15
/02
/21

Duhurile casei sunt printre cele mai vechi și mai răspândite forme de protecție pe care oamenii și-au creat-o în virtutea felului de a privi lumea. Vă propunem o incursiune în mitologia autohtonă, alături de etnologul Antoneta Olteanu, lector al Fundației Calea Victoriei.

12
/02
/21

Un anumit fel de armonie în societate, cosmopolitism, dar și un cert tradiționalism. Deschidere față de nou, dar nu una care să alunge tihna ce domnește într-un oraș ce respiră într-un ritm al lui. Muzică și culoare – ele au fost întotdeauna ale Vienei, spațiu asociat pe veci cu spiritul european.

03
/02
/21

Undeva, într-o fundătură din Bucureşti, din cartierul Rahova-Ferentari, „acolo unde întorceau tramvaiele 7 și 15, a treia stație de la Sebastian” se năștea acum 80 de ani, Ștefan Iordache. Era ziua de 3 februarie. „Ai mei erau din Calafat, unde amândoi locuiau pe aceeaşi stradă. S-au căsătorit şi, tineri şi fericiţi, au pornit-o în lumea largă”. Era anul 1941.

15
/01
/21

OAMENII MUZICII Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus MOZART. Sau Wolfgang Amadé, cum s-a semnat mai apoi (Amadeus i s-a spus doar postum). 27 ian. 1756 – 5 dec. 1791. Uitaţi tot comerţul din jurul „brandului” Mozart. Ignoraţi tot ce aţi auzit din zbor despre el. Pur şi simplu descoperiţi-l. Și îndrăgostiţi-vă.

13
/01
/21

Publicată pentru prima dată în Franța în 2020, cartea scrisă de Simone de Beauvoir în 1954, anul în care i se decerna Premiul Goncourt, și dedicată prietenei sale Zaza Lacoin, este disponibilă și în limba română, la Editura Litera. „Inseparabilele” este o nuvelă memorabilă despre prietenie și condiția femeii de-a lungul timpului.

10
/12
/20

OAMENII MUZICII În secolul 19, coloana sonoră a aristocrației vieneze era valsul, iar Regele valsului a fost Johann Strauss II. Faima uriașă de care s-a bucurat încă din tinerețe a stârnit furia tatălui său, el însuși compozitor celebru. Descoperiți-l pe Strauss fiul - garantat vă va da o stare bună, și poate nici nu veți putea rămâne pe scaun...