S-au împlinit trei ani de la dispariția lui Amy Winehouse
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-implinit-trei-ani-de-la-disparitia-lui-amy-winehouse/

Premiată cu cinci premii Grammy, Amy Winehouse este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică jazz din toate timpurile, în Marea Britanie.

Un articol de Judy Florescu|23 iulie 2014

Cu un total de 52 de melodii  înregistrate de-a lungul carierei sale de 11 ani, Amy Winehouse a câștigat cinci premii Grammy pentru albumul său „Back to Black” din anul 2006, cele mai cunoscute melodii ale sale fiind „Rehab”, Back to Black și Valerie.

Cu două albume scoase pe piață Frank (2003) și Back to Black (2007) și un album post-mortem Lioness: Hidden Treasures (2011), Amy Winehouse face parte dintre artiștii a căror muzică a devenit mai populară după deces, când vânzările CD-urilor sale au crescut.

Amy Winehouse s-a născut în Londra, Marea Britanie, pe 14 septembrie 1983, iar la 16 ani a făcut primii pași în industria muzicală cu ajutorul unui coleg de școală care i-a înscris demo-ul la o casă de producție. Primul contract pe care l-a obținut a fost ca solistă de jazz și muzica pe care ea o compunea a devenit în următorii ani un mix eclectic de jazz, pop, soul și R&B.

Într-un interviu acordat postului MTV, Amy Winehouse mărturisea că se simte foarte norocoasă că își poate cânta muzica oriunde în lume. Compunea doar cântece reprezentative pentru felul său de a fi și ceea ce trăia pe moment, iar când avea înregistrări audio la studio era cuprinsă de un mare entuziasm, de aceea produsul nu avea cum să nu fie unul de calitate, după cum spunea artista.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011 la vârsta de 27 de ani, în Camden, Londra în urma unei intoxicaţii cu alcool.

29
/09
/14

Ca Făt-Frumos din poveste, Innersound crește spectaculos de la an la an și devine sub ochii bucureștenilor un eveniment cultural emblematic al lunii septembrie. Acest festival se datorează Asociației Opus cu ai săi directori artistici – compozitoarele Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu – și directorul executiv, compozitorul Cătălin Crețu.

29
/09
/14

Practica și mentalitatea din țara mea, unde am ales sa trăiesc și să funcționez, se arată din ce în ce mai ostilă față de felul independent și suveran de a-mi exersa profesia și de a-mi duce existența în mod privat, fără să reprezint vreo greutate pentru fondurile publice. Bănuiesc că așa simt și ceilalți suverani și independenți - indiferent de profesia aleasă...

29
/09
/14

Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail au început într-un mod neconvențional cea de-a treia ediţie a turneului naţional „Vioara lui George Enescu”, organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media Radio România împreună cu Asociaţia Culturală Accendo, în perioada 27 septembrie-15 octombrie 2014.

28
/09
/14

Josu de Solaun (Spania) a câștigat Premiul I al Secțiunii de Pian a Concursului Enescu sâmbătă, într-o seară de gală în cadrul căreia pianiștii finaliști au susținut concerte alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu. Premiul II i-a revenit tânărului pianist Ilya Rashkovskiy (Rusia), în timp ce Premiul III a fost câștigat de Vassilis Varvaresos din Grecia.

27
/09
/14

Vineri, 10 octombrie, ora 19:00, pe scena Sălii Radio, se va desfășura Gala Aniversară VIORICA CORTEZ ŞI PRIETENII, o ocazie unică pentru melomanii bucureşteni de a se întâlni, în aceeaşi seară, cu şase dintre cei mai importanţi muzicieni români contemporani.

26
/09
/14

Pentru al treilea an consecutiv, vioara Guarneri del Gesu, ce i-a aparţinut lui George Enescu, va părăsi Muzeul Naţional George Enescu (în patrimoniul căruia se află) şi va pleca la drum întâi prin parcurile bucureştene, apoi prin satele României, pentru a reveni la Braşov şi apoi la Bucureşti într-un recital de gală ce va avea loc la Sala Radio.

25
/09
/14

Între 28 septembrie și 24 octombrie, violoncelistul Răzvan Suma desfășoară turneul ,,Vă place tango?”. Este o continuare a tradiţiei instaurate de artistul român de a propune publicului o provocare artistică în fiecare toamnă, în anii precedenţi aceasta fiind formulată sub titlurile „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

23
/09
/14

IUBIRI CARE AU FĂCUT ISTORIE S-a căsătorit la doar 18 ani, cu prinţul Mihai Cantacuzino, cu 12 ani mai în vârstă decât ea. În timpul căsniciei, l-a cunoscut pe George Enescu, iar muzicianul s-a îndrăgostit iremediabil de ea. Maruca l-a iubit până la nebunie şi pe filosoful Nae Ionescu.

22
/09
/14

Albumul Romance, al mezzosopranei Ruxandra Donose, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat, în prezenţa artistei, marţi, 23 septembrie, ora 17:00, la librăria Cărtureşti din Str. Arthur Verona nr. 13-15. La eveniment vor participa dirijorul Tiberiu Soare şi muzicologul Grigore Constantinescu.

22
/09
/14

Proiectul "Fotografie în versuri și muzică" înseamnă ilustrarea unei poezii atât prin imagini, cât și prin pasaje muzicale originale, care să reflecte tema creației literare atât vizual, cât și auditiv.

22
/09
/14

TANGO-ul, genul muzical - dedicat dansului - cu cea mai spectaculoasă poveste, doi invitaţi speciali originari chiar din ţara tango-ului şi a compozitorilor săi – Argentina, un repertoriu semnat de cei mai mari compozitori de gen, 13 concerte în 12 oraşe din România, acestea sunt elementele care compun turneul naţional „VĂ PLACE TANGO ?”, prezentat de violoncelistul RĂZVAN SUMA, între 28 septembrie - 24 octombrie 2014.