S-au împlinit trei ani de la dispariția lui Amy Winehouse
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-implinit-trei-ani-de-la-disparitia-lui-amy-winehouse/

Premiată cu cinci premii Grammy, Amy Winehouse este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică jazz din toate timpurile, în Marea Britanie.

Un articol de Judy Florescu|23 iulie 2014

Cu un total de 52 de melodii  înregistrate de-a lungul carierei sale de 11 ani, Amy Winehouse a câștigat cinci premii Grammy pentru albumul său „Back to Black” din anul 2006, cele mai cunoscute melodii ale sale fiind „Rehab”, Back to Black și Valerie.

Cu două albume scoase pe piață Frank (2003) și Back to Black (2007) și un album post-mortem Lioness: Hidden Treasures (2011), Amy Winehouse face parte dintre artiștii a căror muzică a devenit mai populară după deces, când vânzările CD-urilor sale au crescut.

Amy Winehouse s-a născut în Londra, Marea Britanie, pe 14 septembrie 1983, iar la 16 ani a făcut primii pași în industria muzicală cu ajutorul unui coleg de școală care i-a înscris demo-ul la o casă de producție. Primul contract pe care l-a obținut a fost ca solistă de jazz și muzica pe care ea o compunea a devenit în următorii ani un mix eclectic de jazz, pop, soul și R&B.

Într-un interviu acordat postului MTV, Amy Winehouse mărturisea că se simte foarte norocoasă că își poate cânta muzica oriunde în lume. Compunea doar cântece reprezentative pentru felul său de a fi și ceea ce trăia pe moment, iar când avea înregistrări audio la studio era cuprinsă de un mare entuziasm, de aceea produsul nu avea cum să nu fie unul de calitate, după cum spunea artista.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011 la vârsta de 27 de ani, în Camden, Londra în urma unei intoxicaţii cu alcool.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.