S-au împlinit trei ani de la dispariția lui Amy Winehouse
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-implinit-trei-ani-de-la-disparitia-lui-amy-winehouse/

Premiată cu cinci premii Grammy, Amy Winehouse este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică jazz din toate timpurile, în Marea Britanie.

Un articol de Judy Florescu|23 iulie 2014

Cu un total de 52 de melodii  înregistrate de-a lungul carierei sale de 11 ani, Amy Winehouse a câștigat cinci premii Grammy pentru albumul său „Back to Black” din anul 2006, cele mai cunoscute melodii ale sale fiind „Rehab”, Back to Black și Valerie.

Cu două albume scoase pe piață Frank (2003) și Back to Black (2007) și un album post-mortem Lioness: Hidden Treasures (2011), Amy Winehouse face parte dintre artiștii a căror muzică a devenit mai populară după deces, când vânzările CD-urilor sale au crescut.

Amy Winehouse s-a născut în Londra, Marea Britanie, pe 14 septembrie 1983, iar la 16 ani a făcut primii pași în industria muzicală cu ajutorul unui coleg de școală care i-a înscris demo-ul la o casă de producție. Primul contract pe care l-a obținut a fost ca solistă de jazz și muzica pe care ea o compunea a devenit în următorii ani un mix eclectic de jazz, pop, soul și R&B.

Într-un interviu acordat postului MTV, Amy Winehouse mărturisea că se simte foarte norocoasă că își poate cânta muzica oriunde în lume. Compunea doar cântece reprezentative pentru felul său de a fi și ceea ce trăia pe moment, iar când avea înregistrări audio la studio era cuprinsă de un mare entuziasm, de aceea produsul nu avea cum să nu fie unul de calitate, după cum spunea artista.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011 la vârsta de 27 de ani, în Camden, Londra în urma unei intoxicaţii cu alcool.

27
/09
/19

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020  a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

25
/09
/19

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale” - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

20
/09
/19

Soprana Olga Bezsmertna, solistă a Operei de Stat din Viena, va interpreta rolul Donnei Elvira în spectacolul Don Giovanni de Mozart, prezentat de Orchestra de Cameră din Basel, în data de 22 septembrie, la Ateneul Român. Soprana Miah Persson, anunțată anterior în distribuție și-a anulat deplasarea la București din cauza unor urgențe de familie.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

17
/09
/19

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-17 noiembrie 2019, în București, Sibiu și Cluj-Napoca. Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara.

16
/09
/19

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să își anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 și 19 septembrie și pe 21 septembrie la București, din motive de sănătate. Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru, care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

16
/09
/19

Pe scurt, în cifre, a doua treime a Festivalului Internațional „George Enescu” a însemnat 25 de spectacole, 68 de lucrări, apartinând unui număr de 38 de compozitori, de la contemporani, chiar patru prime audiții, la Beethoven, Rahmaninov, Wagner, Sostacovich, Britten, Richard Strauss, Poulenc, Grieg, Ravel, Brahms, Lutoslavki, Simanowski, Lipatti, Ligeti și, în fiecare zi, cel puțin o lucrare semnată George Enescu.