S-au pus în vânzare biletele și abonamentele pentru Festivalul KamerArt Experience!
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-%c3%aen-v%c3%a2nzare-biletele-%c8%99i-abonamentele-pentru-festivalului-kamerart-experience/

Prima ediţie a Festivalului KamerArt Experience se apropie de start. Imediat după terminarea Festivalului Enescu, între 26 şi 29 septembrie, Asociaţia KamerArt organizează un eveniment de anvergură.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2019

Cu un concept curajos, acela de a traduce muzica prin alte arte, și într-un spațiu total atipic pentru muzica clasică, peste 30 de tineri artiști vor contribui la conceperea celor patru spectacole din festival. Ultimul etaj al Plant Village, un fost service RATB, va deveni gazda unuia dintre cele mai ambițioase proiecte culturale ale momentului. Publicul se va putea bucura și de mai multe expoziții ce vor fi amplasate pe rampele de acces pe care cândva circulau mașini.

În cele patru spectacole, muzica, dansul contemporan, teatrul și artele vizuale vor merge în tandem în încercarea de a oferi publicului o experiență cât mai autentică. Cei 16 instrumentiști invitați, studenți sau absolvenți a opt universități de renume din Europa, se vor împărți în patru formații camerale și vor bucura publicul cu lucrări deja consacrate în lumea muzicii, dar și cu compoziții contemporane cântate în premieră absolută. Printre artiștii invitați se numără inclusiv un artist de Hip-Hop ce se va transforma în scenarist. De asemenea, publicul va avea ocazia să întâlnească și să confrunte arta virtuală cu ajutorul unui joc video dedicat telefoanelor mobile ce va spune povestea lui Bela Bartok într-un mod cu totul neașteptat. Alte două performence-uri vor fura privirile spectatorilor prin dans și arte vizuale.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro, studenții, elevii și grupurile de minim 5 având o reducere de 40%.

Programul festivalului:

Trio Moldo Crescendo, format din Dan-Iulian Druțac, Constantin Borodin și Marcel Lazăr, va deschide festivalul cu o lucrare compusă de Sebastian Androne, compozitor și masterand la Zürich University of the Arts, secția muzică de film . În a doua parte a spectacoului publicul va putea să vadă muzica din două perspective. Sculptorul Ovidiu Toader va modela și pictorul Dumitru Glodeanu va picta, totul întâmplându-se live, în timp ce pe scenă vor răsuna acordurile celui de-al doilea Trio “Elegiac” al lui Sergei Rachmaninoff. Tot în prima zi de festival va fi lansat jocul “The search of Bela Bartok”.

Experiența spectatorilor ce vor lua parte la cel de-al doilea spectacol va începe încă de acasă. Creatorii jocului au tradus “Contrastele” lui Bela Bartok printr-o poveste, iar publicul va avea ocazia să ajungă într-o lume fantastică, povestea finalizându-se în sala de concert când Cristian Sandrin, Radu Greluș și Sabin Penea vor interpreta lucrarea lui Bartok. Totuși, nici în această seară nu vor lipsi premierele. Unde începe muzica și unde se termină mișcarea? De unde vine sunetul? Unde se termină corpul actorului și de ce vocea lui sună precum coarda unui pian? Acestea sunt numai câteva dintre întrebările pe care compozitoare Sânziana Dobrovicescu le va ridica la fileu publicului. Pe scenă va apărea și actrița Daciana Voinescu care, împreună cu interpreții vor îndemna publicul să reflecteze asupra spațiului contemporan printr-o lucrare ce aparține genului teatrului instrumental.

Pentru cea de-a treia seară, Oza (Octavian Gheorghe), membru al formației rap Steleverzi, a fost provocat de către organizatori să scrie un scenariu de teatru sub forma unui one woman show  în care muzica și teatrul să se afle într-o simbioză perfectă. Astfel, Elisa Pîrvan, proaspăt absolventă a U.N.A.T.C., va avea drept coloană sonoră muzica Cvintetului lui Alfred Schnittke, interpretat de Nicolae Dobrovicescu, Andrei Radu, Sorin Spasinovici, Izabela Ghergu și Daria Tudor. Spectacolul va debuta cu lucrarea “Experience”, compusă de Eduard Boboia, cunoscut și pentru muzica din documentarul SW!M.

29 septembrie, ultima zi de festival, va debuta cu lucrarea tânărului Mihai Codrea. Cum ar arăta oare un desen care să reiasă din cele trei puncte unite pe o hartă? Ei bine, desenul nu o să fie făcut din linii și puncte, ci prima oară din sunete. Festivalul se va încheia cu muzica lui Sergei Prokofiev. Coregrafa și dansatoarea Cristina Liliendfild a conceput un spectacol de dans pentru Cvintetul în sol minor al celebrului compozitor rus, mai exact: vioară, violă, contrabas, clarinet și oboi. Afișul va fi completat de cinci dintre cei mai importanți membri ai Orchestrei Române de Tineret: concert maestrul orchestrei – Radu Dunca, șefii de partidă de la violă și contrabas – Georgiana Bordeianu, respectiv Daniel Dumitrană, dar și de doi instrumentiști ce ocupă foarte des postul de prim oboi repectiv prim clarinet – Doris Iorga și Andrei Văleanu.

*Eveniment cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

14
/03
/19

Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din București.  Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.

13
/03
/19

Opera Națională București prezintă astăzi, 13 martie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Romeo și Julieta” de Serghei Prokofiev. Regia și coregrafia sunt semnate de către Renato Zanella, decorurile au fost create de Alessandro Camera (Italia), costumele de către Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

11
/03
/19

‘’Un tip modest şi extrem de simpatic şi interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă’’, se autocaracterizează Alexandru Andrieș, artistul care va susține un recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural, ediția a XIX-a, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Odeon.

11
/03
/19

Obsesiv, senzual sau banal de minimalist? Celebrul Bolero semnat de RAVEL - una dintre lucrările care au captivat cel mai mult imaginația publicului de-a lungul timpului - va fi interpretat de Orchestra Națională Radio,  vineri, 15 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta lui GABRIEL BEBEŞELEA.

07
/03
/19

Turneul DUELUL VIORILOR revine în acest an pentru început cu „colecţia de primăvară”, într-o variantă ce va ajunge între 31 martie şi 3 aprilie la Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca şi Bistriţa, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail ajungând astfel la a noua ediţie a turneului şi încadrând evoluţiile lor în această formulă, între concertele simfonice pe care le susţin pe scenele ţării de-a lungul întregului an.

07
/03
/19

Cu o medie de cumpărare care a atins până la 182 de bilete pe minut, ediția 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu” marchează un record: cel mai mare număr de concerte sold out în ziua punerii în vânzare de până acum. Biletele la 18 concerte din seria „Recitaluri și Concerte Camerale”, de la Ateneul Român și opt din cadrul seriei „Mari Orchestre ale lumii” de la Sala Palatului sunt complet epuizate.

07
/03
/19

Fundația Calea Victoriei vă invită în 13 mai, ora 19:00, la Concertul de Gală „I love PUCCINI”, care va avea loc în eleganta Sală Mare a Teatrului Național București.