S-au pus în vânzare abonamentele pentru cea de-a doua ediţie a festivalului „Lună Plină“
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-abonamentele-pentru-cea-de-a-doua-editie-a-festivalului-luna-plina/

În perioada 14-18 august 2013, la Biertan, judeţul Sibiu, va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină“, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror şi fantastic.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

În perioada 14-18 august 2013, la Biertan, județul Sibiu, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină“, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic.

Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, „Lună Plină“ va oferi, pentru al doilea an consecutiv, cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

1700 de locuri

Vizionările vor avea loc în aer liber (Grădina Melies – 1000 de locuri și Cinema Vertigo – 400 de locuri) și în interior (Sala Karloff – 120 de locuri și Studioul Ion Hobana – 180 de locuri). Pe lângă pensiunile tradiționale din zonă, cinefilii vor avea la dispoziție un camping modern, precum și un „cartier general“, situat în Piața Mare a orașului, unde se va organiza un târg de mâncăruri și băuturi tradiționale și produse hand made.

Abonament la filme horror

La fel ca la prima ediție, pasionații de filme horror și fantastice vor putea opta pentru bilete unice la prețul de 8 lei (5 lei pentru localnici) cu taxa de campare de 10 lei pe noapte, sau pentru abonamente cu diferite valori:

Din 14 august – 70 de lei abonament proiecții (100 de lei cu taxa camping inclusă). Din 15 august  – 60 de lei abonament proiecții (85 de lei cu taxa camping inclusă). Din 16 august  – 50 de lei abonament proiecții (70 de lei cu taxa camping inclusă). Primele 50 de abonamente pentru toată perioada cu campare inclusă sunt disponibile la prețul de 80 de lei, iar urmatoarele 100 de abonamente – la prețul de 90 de lei.

Abonamentele se pot achiziționa de pe www.biletmaster.ro, sistem de vânzare computerizată, care ajută la procurarea rapidă a biletelor de intrare şi a abonamentelor.

Info:

Mai multe detalii despre program, acreditări, posibilități de cazare și acces vor fi disponibile în curând. Pentru informații suplimentare vă rugăm să vizitați site-ul: http://lunaplinafestival.ro/.

Foto credit: Festivalul „Lună Plină“, ediția 2012

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.