S-au pus în vânzare abonamentele și biletele pentru Concursul Enescu 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-abonamentele-si-biletele-pentru-concursul-enescu-2016/

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional George Enescu are loc între 3 şi 25 septembrie şi aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promiţători tineri artişti ai momentului, precum şi muzicieni consacraţi şi laureaţi ai Concursului, astăzi, nume importante în plan internaţional, care vor susţine o serie de recitaluri extraordinare. Abonamentele şi biletele s-au pus în vânzare începând de astăzi, 7 martie, în reţeaua Eventim.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2016

Începând cu ediția din 2016, Concursul Internațional George Enescu se va derula într-un nou concept, care va aduce pe scena Ateneului Român din București, alături de tinerii competitori, nume consacrate ale scenei mondiale și laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, atât la cele trei secțiuni instrumentale ale concursului, cât și la compoziție.

Ateneul va găzdui astfel 19 concerte și recitaluri, printre care:

Un concert de gală, care va deschide Concursul, pe data de 3 septembrie 2016, la care vor participa: Anna Țifu (vioară), laureată a Concursului Enescu 2007, Valentin Răduțiu (violoncel), laureat al Concursului Enescu 2011 și Mihai Ritivoiu (pian), laureat al Concursului Enescu 2011, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. Programul serii va cuprinde: Triplul Concert pentru pian, vioară şi violoncel în Do Major op. 56 de Beethoven, interpretarea în premieră a lucrării „Tektonum” de Sebastian Androne, care a câștigat premiul I al secțiunii Compoziție a Concursului  „George Enescu” ediția 2014, precum și Poemul Simfonic „Pini di Roma” de Respighi.

Trei recitaluri extraordinare susținute de muzicieni consacrați, membri ai juriilor fiecărei secțiuni de instrumente: David Geringas (violoncel) – la pian Ian Fountain, pe 7 septembrie, Florin Croitoru (vioară) – la pian Verona Maier, pe 16 septembrie, și Peter Doohoe (pian), pe 22 septembrie;

Câștigătorii ediției trecute a Concursului Enescu vor susține, de asemenea, trei recitaluri extraordinare: Ștefan Tarara (vioară), alături de Lora-Evelin enescuVakova Tarara, Eun-Sun Hong (violoncel), alături de Thomas Hoppe (pian), precum și Josu de Solaun (pian).

Etapele concursului sunt deschise publicului larg, fiind organizate astfel: etapa I (desfășurată la Universitatea Națională de Muzică București); etapa a II-a, etapa a III-a – semifinala pentru fiecare din cele trei categorii de concurs și cele trei finale, concertul cu orchestra Filarmonicii George Enescu vor avea loc pe scena Ateneului Român. O noutate a acestei ediții este faptul că, începând cu etapa a II-a, concurenții vor urca pe scena Ateneului.

Dirijorii celor trei finale sunt: Alex Bloch (Violoncel), Christoph Poppen (vioară), John Axelrod (pian)

Un eveniment în sine, Concursul Enescu s-a impus de-a lungul timpului ca o platformă de promovare a tinerelor talente pe scena internațională, iar în acest an creează posibilitatea ca publicul să ia parte la un întreg parcurs muzical în decursul a 22 de zile. Programul complet al Concursului este disponibil la acest link.

Tema Concursului din 2016 va fi puterea de a da viață visurilor noastre, putere care îi animă și pe tinerii concurenți să se pregătească, să muncească și să performeze pe scenă, în fața juriului și a publicului.

Foto: Concursul Enescu 2016  – festivalenescu.ro/concurs-2016

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.