S-au pus în vânzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-biletele-individuale-pentru-festivalul-enescu-2017/

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineaţă (16 februarie), de la ora 10.00, în reţeaua EVENTIM, atât online, cât şi în reţeaua magazinelor EVENTIM din întreaga ţară la birourile EVENTIM din Bucureşti şi din ţară, precum şi pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 şi 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la Bucureşti şi în alte şapte oraşe din peste 3.000 de artişti din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

Un articol de Petre Ivan|16 februarie 2017

Printre artiștii prezenți la ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu se numără superstaruri ale muzicii clasice precum pianistul Lang Lang, tenorul Jonas Kaufmann și contratenorul Philippe Jaroussky.

În premieră, 30 dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii vor fi, de asemenea, prezenți și interpretați în Festival.

Alături de seriile de concerte deja consacrate – Mari Orchestre ale Lumii, Recitaluri și Concerte Camerale și Concertele de la Miezul Nopții -, ediția 2017 lansează în premieră seria Muzica secolului XXI, desfășurată la Sala Radio, în cadrul căreia vor fi interpretate lucrări ale unora dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii.

30 dintre aceștia, printre care nume precum Rodion Shchedrin, Jorg Widmann și Eliot Goldenthal (distins cu Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul Firda, cu Salma Hayek) vor intra în dialog cu publicul la București în cadrul Forumului Internațional al Compozitorilor, organizat de asemenea în premieră.

Timp de șase zile, compozitorii vor dialoga despre rolul muzicii contemporane în societatea actuală. Intrarea pentru acest eveniment este gratuită, în baza înregistrării prealabile.

Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internațional – Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, muzica clasică și muzica contemporană.

Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica de asemenea noi moduri de expresie a muzicii și a creativității artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare și va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) – două dintre acestea fiind în premieră în Festival.

Ediția 2017 va acorda și matematica la sunetul muzicii,  în interiorul Bucureștiului Creativ. În premieră absolută în România, va avea loc Imaginary – o expoziție interactivă despre matematică și muzică.

Festivalului Internațional George Enescu 2017 se va deschide cu Oedipe în interpretarea London Philharmonic Orchestra sun bagheta dirijorului Vladimir Jurowski și având proiecții multimedia în timp real, sub direcția artistică a regizoarei Carmen Lidia Vidu.

Prețul biletelor individuale

Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a III-a 110 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a IV-a 80 RON (inclusiv TM )

 Seria RECITALURI ŞI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Român, Sala Auditorium)

Pentru concertele de la Ateneu:

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )

Pentru concertele de la Sala Auditorium:

  • Categ. I 50 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 30 RON (inclusiv TM )

 Seria “BY MIDNIGHT” (Ateneul Român)

  • Categ. I 180 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a 140 RON (inclusiv TM )

 Seria MUZICA SECOLULUI 21 (Sala Mihail Jora – Sala Radio)

  • Categ. I 50 RON (inclusiv TM )
  • Categ. a II-a          30 RON (iclusiv TM )

Programul complet al Festivalului Enescu 2017 este disponibil pe site ul festivalului.

Un ghid pentru achiziționarea de abonamente este disponibil la acest link.

Foto: Festivalul Enescu 2017  – fVlad Eftenie

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]