S-au pus în vânzare biletele la Les Films de Cannes à Bucarest
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-biletele-la-les-films-de-cannes-a-bucarest-programul-complet-al-proiectiilor/

Între 23 şi 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio şi Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii – Dheepan (Palme d’Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek şi Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un „The Virgin Suicides” în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d’Or). Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro şi la casieriile cinematografelor în care va avea loc Les Films de Cannes à Bucarest.

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2015

Biletele pot fi achiziționate atât în ziua proiecției, cât și în avans, pe Eventbook.ro, dar și la casieriile celor trei cinematografe. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele două proiecții din timpul săptămânii și pentru toate proiecțiile din weekend de după ora 17.00 (inclusiv). Pentru celelalte proiecții din timpul zilei, intrarea este 10 lei.

Anul acesta, spectatorii pot opta și pentru două tipuri de abonamente: pentru 6 bilete la același cinematograf – obțin un discount de 20% din prețul total al biletelor, iar  pentru 10 bilete la oricare sală, orice film – o reducere de20%.

Conferințele Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm? și Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?, din 24-25 octombrie, masterclass-ul susținut de regizorul Jacques Audiard pe 26 octombrie, la Sala de Cinema a UNATC, filmele Un prophète, De battre mon cœur s’est arrêté, Irreversible și proiecția specială pentru copii 101 dalmațieni, scurtmetrajele Ramona, Bad Penny, Kowalski, proiecțiile scurtmetrajelor din programul Romanian Short Waves și documentarele Aristoteles

Taxi, Les Films de Cannes à Bucarest

Taxi, Les Films de Cannes à Bucarest

au intrare liberă.

Radu Muntean va deschide proiecțiile de la Cinema Studio cu Un etaj mai sus, filmul selecționat la Cannes în Un Certain Regard, la finalul căreia va avea loc un dialog cu publicul. Pe lângă întâlnirile cu Jacques Audiard,  premiat cu Palme d’Or pentru Dheepan, actrița și regizoarea Emmanuelle Bercot, cineastul croat Dalibor Matanic, autorul filmului The High Sun, propus de Croația la Oscar.

Pe 28 octombrie, de la 20.30, la Cinema Elvire Popesco, Corneliu Porumboiu va prezenta, în premieră absolută, un montaj de 38 de minute dintr-un documentar realizat de el cu aceiași protagoniști, pe aceeași temă, înainte ca subiectul să fie transformat în scenariu de ficțiune. Acesta va preceda proiecția filmului Comoara, distins cu Premiul Un Certain Talent, în Un Certain Regard la Cannes.

Un premiu la Cannes – Canal +, în secțiunea Semaine de la Critique – a obținut și Ramona, scurtmetrajul lui Andrei  Crețulescu. Filmul va fi proiectat pe 27 octombrie, de la 15.45, la Cinema Elvire Popesco, alături de Bad Penny și Kowalski, în prezența regizorului. Intrarea este liberă.

Accesul este gratuit și la proiecțiile scurtmetrajelor românești din Romanian Short Waves, program inclus în secțiunea ne-

The Lobster, Les Films de Cannes à Bucarest

The Lobster, Les Films de Cannes à Bucarest

competitivă Short Film Corner a Festivalului de la Cannes.

Un best of al filmelor realizate în cadrul atelierului de film documentar Aristoteles Workshop (AW), care aniversează anul acesta 10 ani, va putea fi vizionat în patru calupuri, pe 26, 27, 28 și 29 octombrie, la Elvire Popesco.

Aristoteles Workshop a fost fondat în 2005 de actorul Dan Nuțu și de actualul director al Institutului Cultural Român (ICR) de la Berlin, Cristina Hoffman, având până în prezent peste 130 de „absolvenți”. Intrarea este liberă.

Copiii vor avea propriile lor momente în festival, în weekend-ul 24 – 25 octombrie.

Ei vor putea vedea, la Cinema Studio, două proiecții încântătoare la care au intrarea liberă: 101 dalmațieni, filmul care a cucerit în 1996 inimile și zâmbetelor tuturor fanilor Disney, cu Glenn Close în rolul diabolicei Cruella și Les Vacances du Petit Nicolas, o adaptare a cărților pentru copii scrise în anii ’60 de René Goscinny (creatorul lui Asterix) și Jean-Jacques Sempé.

Între 23 și 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii – Dheepan (Palme d’Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek și Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un „The Virgin Suicides” în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d’Or).

Vor fi lansate și câteva provocări în cadrul unor dezbateri despre piraterie și critică de film, în weekend-ul 24 – 25 octombrie, iar un concurs îl va trimite pe câștigător direct la Cannes.

Programul filmelor, aici.

Lista filmelor, aici.

Biletele se pot achiziţiona de aici.

Foto: Les Films de Cannes à Bucarest

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

08
/11
/15

Mai mulți cineaști au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate și prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile și dintr-un număr mare de țări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

07
/11
/15

Cunoscut și respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit și pe marile ecrane, într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

06
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Deşi „Box”, noul film al lui Florin Şerban, păstrează destule din preocupările stilistice şi tematice din „Eu când vreau să fluier, fluier”, îi lipsesc totuşi prospeţimea, dinamica şi nervul pe care se susţinea debutul premiat în 2010 cu Ursul de Argint la Berlin.

06
/11
/15

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

06
/11
/15

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, "Acasă la tata", va fi lansat astăzi în cinematografele din în București și din alte 23 de orașe din ţară. Tot de astăzi, cinefilii români pot vedea pe marile ecrane mult aşteptatul "Spectre", ultimul film din seria James Bond.

05
/11
/15

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015 ediţia a noua a galei bucureştene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti. Evenimentul oferă o sinteză asupra producţiei de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea şi spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane.

05
/11
/15

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animație Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.

31
/10
/15

Filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.