S-au pus în vânzare biletele la Les Films de Cannes à Bucarest
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-biletele-la-les-films-de-cannes-a-bucarest-programul-complet-al-proiectiilor/

Între 23 şi 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio şi Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii – Dheepan (Palme d’Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek şi Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un „The Virgin Suicides” în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d’Or). Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro şi la casieriile cinematografelor în care va avea loc Les Films de Cannes à Bucarest.

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2015

Biletele pot fi achiziționate atât în ziua proiecției, cât și în avans, pe Eventbook.ro, dar și la casieriile celor trei cinematografe. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele două proiecții din timpul săptămânii și pentru toate proiecțiile din weekend de după ora 17.00 (inclusiv). Pentru celelalte proiecții din timpul zilei, intrarea este 10 lei.

Anul acesta, spectatorii pot opta și pentru două tipuri de abonamente: pentru 6 bilete la același cinematograf – obțin un discount de 20% din prețul total al biletelor, iar  pentru 10 bilete la oricare sală, orice film – o reducere de20%.

Conferințele Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm? și Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?, din 24-25 octombrie, masterclass-ul susținut de regizorul Jacques Audiard pe 26 octombrie, la Sala de Cinema a UNATC, filmele Un prophète, De battre mon cœur s’est arrêté, Irreversible și proiecția specială pentru copii 101 dalmațieni, scurtmetrajele Ramona, Bad Penny, Kowalski, proiecțiile scurtmetrajelor din programul Romanian Short Waves și documentarele Aristoteles

Taxi, Les Films de Cannes à Bucarest

Taxi, Les Films de Cannes à Bucarest

au intrare liberă.

Radu Muntean va deschide proiecțiile de la Cinema Studio cu Un etaj mai sus, filmul selecționat la Cannes în Un Certain Regard, la finalul căreia va avea loc un dialog cu publicul. Pe lângă întâlnirile cu Jacques Audiard,  premiat cu Palme d’Or pentru Dheepan, actrița și regizoarea Emmanuelle Bercot, cineastul croat Dalibor Matanic, autorul filmului The High Sun, propus de Croația la Oscar.

Pe 28 octombrie, de la 20.30, la Cinema Elvire Popesco, Corneliu Porumboiu va prezenta, în premieră absolută, un montaj de 38 de minute dintr-un documentar realizat de el cu aceiași protagoniști, pe aceeași temă, înainte ca subiectul să fie transformat în scenariu de ficțiune. Acesta va preceda proiecția filmului Comoara, distins cu Premiul Un Certain Talent, în Un Certain Regard la Cannes.

Un premiu la Cannes – Canal +, în secțiunea Semaine de la Critique – a obținut și Ramona, scurtmetrajul lui Andrei  Crețulescu. Filmul va fi proiectat pe 27 octombrie, de la 15.45, la Cinema Elvire Popesco, alături de Bad Penny și Kowalski, în prezența regizorului. Intrarea este liberă.

Accesul este gratuit și la proiecțiile scurtmetrajelor românești din Romanian Short Waves, program inclus în secțiunea ne-

The Lobster, Les Films de Cannes à Bucarest

The Lobster, Les Films de Cannes à Bucarest

competitivă Short Film Corner a Festivalului de la Cannes.

Un best of al filmelor realizate în cadrul atelierului de film documentar Aristoteles Workshop (AW), care aniversează anul acesta 10 ani, va putea fi vizionat în patru calupuri, pe 26, 27, 28 și 29 octombrie, la Elvire Popesco.

Aristoteles Workshop a fost fondat în 2005 de actorul Dan Nuțu și de actualul director al Institutului Cultural Român (ICR) de la Berlin, Cristina Hoffman, având până în prezent peste 130 de „absolvenți”. Intrarea este liberă.

Copiii vor avea propriile lor momente în festival, în weekend-ul 24 – 25 octombrie.

Ei vor putea vedea, la Cinema Studio, două proiecții încântătoare la care au intrarea liberă: 101 dalmațieni, filmul care a cucerit în 1996 inimile și zâmbetelor tuturor fanilor Disney, cu Glenn Close în rolul diabolicei Cruella și Les Vacances du Petit Nicolas, o adaptare a cărților pentru copii scrise în anii ’60 de René Goscinny (creatorul lui Asterix) și Jean-Jacques Sempé.

Între 23 și 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii – Dheepan (Palme d’Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek și Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un „The Virgin Suicides” în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d’Or).

Vor fi lansate și câteva provocări în cadrul unor dezbateri despre piraterie și critică de film, în weekend-ul 24 – 25 octombrie, iar un concurs îl va trimite pe câștigător direct la Cannes.

Programul filmelor, aici.

Lista filmelor, aici.

Biletele se pot achiziţiona de aici.

Foto: Les Films de Cannes à Bucarest

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică. În perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.

12
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Intrate recent pe marile ecrane, „Captiv” (r. Atom Egoyan) și „Vânătoarea de spioni” (r. Anton Corbijn) sunt două filme de festival care, sub camuflajul unor genuri bine determinate, oferă câteva idei stimulative, dar și lecții instructive de regie.

12
/09
/14

Vineri, după prânzul cel mic. Ultima zi de concurs la Gala HOP. Interviul care urmează s-a consumat pe plaja din Costinești, cu epava pe fundal. Îndrăgita actriță Ana Ularu (29 de ani) este în costum de baie. Nu s-au decis deocamdată câștigătorii Galei, nu vom vorbi despre ei. Chiar și așa, rămân lucruri de spus.