S-au pus în vânzare Festival Pass-uri pentru „Pelicula – Latin American Film & Experience”
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-festival-pass-uri-pentru-pelicula-latin-american-film-experience/

O nouă ediţie a „Pelicula – Latin American Film & Experience”, un festival ca o fiesta, care combina armonios filmele cu demonstraţiile de dans, expoziţiile de fotografie cu degustările de preparate tradiţionale, se va desfăşura între 13 şi 17 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2017

Conținutul programului festivalului este susținut de reprezentanții ambasadelor țărilor din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay. În această lună au fost puse în vânzare primele FESTIVAL PASS-uri care pot fi achiziționate de pe acest link: https://eventbook.ro/film/bilete-pelicula-bucharest-2017-festival-pass

America Latină e plină de viață, e un mix de senzații și arome, condimente și pasiune. Cu Festival Pass-ul, spectatorii pot intra la toate filmele și evenimentele conexe din festival, cu excepția brunchurilor, pentru care se pot achiziționa separat bilete. Timp de 5 zile, acest pass oferă acces la peste 20 de filme (peste 30 de proiecții) și 10 evenimente (demonstrații de dansuri, cocktailuri, degustări, expoziții, storytellers – în locațiile: Cinema Elvire Popesco, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului, Lente, Acuarela, etc).

Festival Pass-ul asigură accesul la oricare dintre evenimentele menționate în urma rezervării (fără costuri suplimentare) locului în sală la filmul/evenimentul dorit și în urma prezentării la intrare a Festival Pass-ului și a rezervării. Nu este necesară achiziționarea unui bilet suplimentar, însă rezervarile sunt obligatorii dat fiind numărul limitat de locuri. Folosind Festival Pass-ul se poate rezerva un singur loc pentru fiecare dintre filmele/evenimentele programate.

Coordonatorii de programe au adus împreună selecții de filme foarte diferite, ca gen și stare: filme de scurtmetraj din Mexic (selecție realizată de Massimilliano Nardulli, programator de scurtmetraje la mai multe festivaluri, printre care Biarritz Amérique Latine – Franța, NexT și Timishort – România, Lakino – Germania, fime  de lungmetraj din întreaga Americă Latină care tratează teme contemporane,  prezente la festivaluri internaționale, dar și top box office local în țările din care provin (selecție realizată de Ileana Cecanu, președintele festivalului), o zonă alternativă de filme, aflate la granița dintre fantasy și horror, (Pelicula Alternativa – selecție făcută de Cătălin Mesaru, selecționerul festivalului de film horror și fantastic Lună Plină, România). Ca genuri, producțiile sunt extrem de variate: comedii, musicaluri, drame, thrillere, animații și documentare.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.