Să-i cântăm lui Moș Crăciun în ritm de jazz – decembrie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-i-cantam-lui-mos-craciun-in-ritm-de-jazz-decembrie-2020/

Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” anunţă un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfăşura o nouă Lecţie de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real şi la care vă invităm să participaţi.

Un articol de Petre Ivan|2 decembrie 2020

„De 10 ani, la fiecare Lecție de jazz, sala a fost arhiplină. Uneori, cererea de bilete a fost atât de mare, încât am programat câte două concerte în aceeași zi, la orele 10 și 12.30. Am dorit mult să cântăm din nou pentru publicul nostru drag, acum, în prag de Sărbători; să aducem un strop de bucurie, de culoare și de speranță în aceste timpuri grele și cenușii. Cântați cu noi, bucurați-vă cu noi, chiar și dacă o faceți din fotoliile de acasă. Doar o dată pe an ne putem întâlni cu Moșul. Să-l primim cum se cuvinte.” (Irina Sărbu)

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 11, Ateneul Român

Concert fără public

Să-i cântăm lui Moş Crăciun în ritm de jazz

IRINA SÂRBU – voce
SEBASTIAN BURNECI – trompetă
PUIU PASCU – pian
CIPRIAN PARGHEL – contrabas
TUDOR PARGHEL – tobe

Invitate:
MAYA BURNEC

ANA PARGHEL SÂRBU
NECTARIA STOICA
Comentează: CRISTINA SÂRBU

În program: cântece de iarna pentru copii, colinde româneşti şi internaţionale

Sponsori Clasic e fantastic: EY, CBRT, WIPRO, RBC, Centrul Național de artă Tinerimea Română, Fundația H.Mălineanu, Remedia

Concertul-spectacol va putea fi urmărit pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“ site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook 

https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/

și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw, pe facebook-ul Radio România Muzical 

https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990

și Clasic e fantastic 

https://www.facebook.com/clasicefantastic

Accesul este gratuit.

Mai multe informații despre proiectul Clasic e fantastic găsiți pe pagina www.clasicefantastic.ro unde puteți descărca și albumul Clasic e fantastic. 10 ani și pe canalul de youtube https://www.youtube.com/c/clasicefantasticoficial la care vă invităm să vă abonați.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.