Să mori rănit din dragoste de viață – proiecție specială la TIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-mori-ranit-din-dragoste-de-viata-proiectie-speciala-la-tiff/

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecţia Specială Să mori rănit din dragoste de viaţă (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc şi sprijină secţiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

Un articol de |9 iunie 2017

CINEPUB se alătură unuia dintre cele mai de impact evenimente cinematografice din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Cu ocazia celei de-a 16-a ediții a festivalului, CINEPUB își dorește să sprijine producția cinematografică din România și să înlesnească accesul publicului la evenimente de profil. Alături de TIFF, CINEPUB devine un promotor al producțiilor autohtone, fie că este vorba de filme recente sau de pelicule semnate înainte de ’89. Mai mult, prin susținerea secțiunii Shadows Shorts, CINEPUB promovează filmul de gen, producții de filme horror și fantasy, încercând să creeze în rândul publicului românesc deschiderea către pelicule din filmografia internațională alternativă.

Continuăm un drum lung de o viață alături de TIFF. In urmă cu 16 ani la rugamintea colegului și prietenului Tudor Giurgiu i-am schițat prima campanie de promovare bazată pe prima identitate de marcă TIFF (”castelul” roșu/motiv de covor tradițional păstrată pînă astăzi de acest  uriaș mic Festival). Cu mai bine de un deceniu în urmă, GAV, părintele cinepub.ro, lansa seria de afișe care aveau să facă tradiție – motive holywwodiene în peisaj transilvan: primul afiș era o succesiune de căpițe de fîn pe un walk of fame eliberat de beton. Artistul care semna vizualul este cel care regizează de ani de zile video-urile Shadow Shorts – colegul și prietenul Marius Roșu, Director de Creație GAV. Habar n-am ce o să facem peste zece ani, poate o să joc table în Cișmigiu cu Tudor. Până atunci, să fim sănătoși și să vedem filme bune – Lucian Georgescu, fondatorul GAV și cinepub.ro.

Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), film prezentat în onoarea actriței Tora Vasilescu, laureată cu Premiul de excelență la TIFF 2017, va putea fi văzut de publicul cinefil sâmbătă, 10 iunie, ora 17:15, la Cinema Victoria.

Avându-i în distribuție pe Claudiu Bleonț, Gheorghe Visu, Marcel Iureș și Tora Vasilescu, Să mori rănit din dragoste de viață a fost considerat filmul prin care Mircea Veroiu ”își confirmă preocupările sale stilistice dominante, secvențele în care creează o atmosferă de epocă realistă având o deosebită vigoare compozițională” (Călin Căliman, Istoria filmului românesc).

Cu această ocazie, CINEPUB deschide la TIFF un proiect ambițios, conform misiunii sale asumate de arhivă digitală a filmului românesc: prezentarea an de an a unor filme de arhivă, digitalizate și proiectate în premieră retrospectivă (de gală) la festival.

Tot an de anplatforma își propune să prezinte la TIFF Premiul CINEPUB: Premiul publicului oferit unei pelicule din cadrul Zilelor Filmului Românesc, pentru prima dată introdus în acest an la festival. Pentru că CINEPUB nu este o instanță critică sau o platformă hiper-selectivă, ci un loc deschis tuturor cineaștilor români, Premiul CINEPUB va fi oferit în urma voturilor publicului.

Creată în 2006 la TIFF, secțiunea Umbre-Scurtmetraj (Shadows Shorts) este dedicată celor mai recente realizări din cinema-ul horror, fantasy, sci-fi, cult și alternativ. În fiecare an, 12 titluri din secțiunea Umbre-Scurtmetraj creează câte un univers unde normalul este înlocuit de suprarealism, vis, imaginație și lumi exagerate, locuite de ființe mai mult sau mai puțin umane.

Alături de secțiunea Umbre-Scurtmetraj, CINEPUB atrage atenția asupra importanței diversității în cinema-ul internațional și deschide apetitul publicului autohton către filme de gen. Video-ul de promovare al secțiunii produs de CINEPUB și regizat de Marius Roșu, poate fi urmărit aici: goo.gl/suKHYs.

Nu în ultimul rând, CINEPUB a propus publicului să participe la un concurs pentru a câștiga un Gold Card TIFF, care garantează accesul la 35 de proiecții la alegere, dar şi la concertele, evenimentele speciale și petrecerile din cadrul TIFF. Astfel, câștigătorul CINEPUB va fi parte din festival, luând pulsul TIFF chiar de la Cluj-Napoca.

Foto: CINEPUB – cinepub.ro

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.