Să mori rănit din dragoste de viață – proiecție specială la TIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-mori-ranit-din-dragoste-de-viata-proiectie-speciala-la-tiff/

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecţia Specială Să mori rănit din dragoste de viaţă (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc şi sprijină secţiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

Un articol de |9 iunie 2017

CINEPUB se alătură unuia dintre cele mai de impact evenimente cinematografice din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Cu ocazia celei de-a 16-a ediții a festivalului, CINEPUB își dorește să sprijine producția cinematografică din România și să înlesnească accesul publicului la evenimente de profil. Alături de TIFF, CINEPUB devine un promotor al producțiilor autohtone, fie că este vorba de filme recente sau de pelicule semnate înainte de ’89. Mai mult, prin susținerea secțiunii Shadows Shorts, CINEPUB promovează filmul de gen, producții de filme horror și fantasy, încercând să creeze în rândul publicului românesc deschiderea către pelicule din filmografia internațională alternativă.

Continuăm un drum lung de o viață alături de TIFF. In urmă cu 16 ani la rugamintea colegului și prietenului Tudor Giurgiu i-am schițat prima campanie de promovare bazată pe prima identitate de marcă TIFF (”castelul” roșu/motiv de covor tradițional păstrată pînă astăzi de acest  uriaș mic Festival). Cu mai bine de un deceniu în urmă, GAV, părintele cinepub.ro, lansa seria de afișe care aveau să facă tradiție – motive holywwodiene în peisaj transilvan: primul afiș era o succesiune de căpițe de fîn pe un walk of fame eliberat de beton. Artistul care semna vizualul este cel care regizează de ani de zile video-urile Shadow Shorts – colegul și prietenul Marius Roșu, Director de Creație GAV. Habar n-am ce o să facem peste zece ani, poate o să joc table în Cișmigiu cu Tudor. Până atunci, să fim sănătoși și să vedem filme bune – Lucian Georgescu, fondatorul GAV și cinepub.ro.

Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), film prezentat în onoarea actriței Tora Vasilescu, laureată cu Premiul de excelență la TIFF 2017, va putea fi văzut de publicul cinefil sâmbătă, 10 iunie, ora 17:15, la Cinema Victoria.

Avându-i în distribuție pe Claudiu Bleonț, Gheorghe Visu, Marcel Iureș și Tora Vasilescu, Să mori rănit din dragoste de viață a fost considerat filmul prin care Mircea Veroiu ”își confirmă preocupările sale stilistice dominante, secvențele în care creează o atmosferă de epocă realistă având o deosebită vigoare compozițională” (Călin Căliman, Istoria filmului românesc).

Cu această ocazie, CINEPUB deschide la TIFF un proiect ambițios, conform misiunii sale asumate de arhivă digitală a filmului românesc: prezentarea an de an a unor filme de arhivă, digitalizate și proiectate în premieră retrospectivă (de gală) la festival.

Tot an de anplatforma își propune să prezinte la TIFF Premiul CINEPUB: Premiul publicului oferit unei pelicule din cadrul Zilelor Filmului Românesc, pentru prima dată introdus în acest an la festival. Pentru că CINEPUB nu este o instanță critică sau o platformă hiper-selectivă, ci un loc deschis tuturor cineaștilor români, Premiul CINEPUB va fi oferit în urma voturilor publicului.

Creată în 2006 la TIFF, secțiunea Umbre-Scurtmetraj (Shadows Shorts) este dedicată celor mai recente realizări din cinema-ul horror, fantasy, sci-fi, cult și alternativ. În fiecare an, 12 titluri din secțiunea Umbre-Scurtmetraj creează câte un univers unde normalul este înlocuit de suprarealism, vis, imaginație și lumi exagerate, locuite de ființe mai mult sau mai puțin umane.

Alături de secțiunea Umbre-Scurtmetraj, CINEPUB atrage atenția asupra importanței diversității în cinema-ul internațional și deschide apetitul publicului autohton către filme de gen. Video-ul de promovare al secțiunii produs de CINEPUB și regizat de Marius Roșu, poate fi urmărit aici: goo.gl/suKHYs.

Nu în ultimul rând, CINEPUB a propus publicului să participe la un concurs pentru a câștiga un Gold Card TIFF, care garantează accesul la 35 de proiecții la alegere, dar şi la concertele, evenimentele speciale și petrecerile din cadrul TIFF. Astfel, câștigătorul CINEPUB va fi parte din festival, luând pulsul TIFF chiar de la Cluj-Napoca.

Foto: CINEPUB – cinepub.ro

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.