Să vorbim „Aiurea-n tramvai” în „Țara Cuvintelor Anapoda” – o nouă carte pentru copii de Adina Rosetti
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-vorbim-aiurea-n-tramvai-in-tara-cuvintelor-anapoda-o-noua-carte-pentru-copii-de-adina-rosetti/

Curtea Veche Publishing a pregătit o nouă carte pentru copii, scrisă de Adina Rosetti şi ilustrată de Livia Coloji. „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda” e o poveste cum nu s-a mai citit până acum şi conţine toate expresiile populare care le dau bătăi de cap copiilor şi explicaţiile lor.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2018

Pentru că și noi auzeam o sumedenie de expresii ciudate la părinții noștri când eram mici; „colac peste pupăza”, mai erau și supărați când ni le spuneau, iar noi nu înțelegeam de ce nu ne vedeam „lungul nasului”.

Iar dacă vreți să aflați mai multe despre cum e „să vorbești aiurea-n tramvai”, puteți viziona, mai jos, primul episod din mini-seria cu acelați nume:

Anton se ceartă tot timpul cu sora lui mai mare şi foloseşte cuvinte… nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume a vorbelor cu adevărat anapoda, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, iar realitatea devine bramburită și încep să se întâmple tot felul de ciudățenii. Oamenii îndeasă mâţele-n saci, la restaurant se servesc răbdări prăjite, pupezele de neam ales poartă colac, iar copiii se joacă de-a despicatul firului în patru şi de-a tăiatul frunzei la câini.

În noua carte pentru copii a Adinei Rosetti, „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda”, împreună cu noii săi prieteni – Maţe-Fripte, Zgârie-Brânză şi Linge-Blide –, personajul principal porneşte în căutarea conducătorului Ţării Cuvintelor Anapoda, pe numele său Teleleu Tănase. Care este un conducător la fel de bramburit ca toţi ceilalţi locuitori, dar singurul care ar putea să-l ajute să găsească drumul înapoi spre casă. Cei patru prieteni vor trece prin cele mai neobişnuite aventuri, în acea ţară cu totul pe dos, dar plină de haz, unde cele mai importante lucruri se învârt în jurul cuvintelor.

ADINA ROSETTI a umplut multe caiete cu compuneri în copilărie, despre vacanțe extraterestre. Ceva mai târziu, s-a trezit la o facultate economică dar, până la urmă, a devenit scriitoare și jurnalistă. Deși a scris două cărți pentru adulți, a descoperit că cel mai mult îi place să inventeze povești pentru copii. Din joaca ei cu vorbele au ieșit până acum trei cărți: „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” (ilustrată de Cristiana Radu), „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” (ilustrată de Cristiana Radu) și „Cartea Curajului” (ilustrații de Alexia Udriște). Domnișoara Poimâine a descoperit că se simte bine jucându-se cu Timpul de scenă, așa că o puteți vedea și sub formă de piesă de teatru. Atunci când nu scrie, ține ateliere de scriere creativă pentru copii, stă cu nasul prin cărți sau se distrează cu cei doi copii ai săi, Clara și Anton, pe care i-a transformat în personajele principale din câteva cărți.

LIVIA COLOJI desenează de când se știe. A început cu niște prințese cu mâini curbate, dar încă nu s-a oprit. În 2004 a absolvit Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, și nu i-a luat mult timp să înceapă să ilustreze cărți, reviste, reclame și produse de toate felurile. A semnat mai bine de douăzeci de titluri, în colaborare cu edituri din țară și străinătate. Iar în 2015 s-a regăsit pe lista scurtă a World Illustration Awards.

Volumul „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în țara cuvintelor anapoda“ este disponibil pe site-ul Curtea Veche Publishing și în librăriile din țară.

Mini-seria de clipuri amuzante „Să vorbim aiurea-n tramvai” poate fi vizionată pe canalul de YouTube al editurii.

Foto: carte pentru copii – Curtea Veche Publishing

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.