Sala de cinema neincapatoare la proiectia peliculei Dupa dealuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/sala-de-cinema-neincapatoare-la-proiectia-peliculei-dupa-dealuri/

Sala cinematografului Zeughauskino din Berlin s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi cei prezenţi la proiecţia peliculei ‘După dealuri’, în regia lui Cristian Mungiu, care a avut loc la 11 decembrie. Deşi înzăpezită şi aproape de necirculat, capitala germană a surprins încă o dată prin interesul locuitorilor săi pentru filmele provenite din România. Din păcate, […]

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2012

Sala cinematografului Zeughauskino din Berlin s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi cei prezenţi la proiecţia peliculei ‘După dealuri’, în regia lui Cristian Mungiu, care a avut loc la 11 decembrie.

Deşi înzăpezită şi aproape de necirculat, capitala germană a surprins încă o dată prin interesul locuitorilor săi pentru filmele provenite din România. Din păcate, organizatorii au fost nevoiţi să trimită acasă în jur de 80 de persoane pentru a putea asigura o proiecţie în condiţii optime. Deşi numărul maxim de spectatori permis este de 164, în sală s-au aflat peste 200 de persoane, care s-au înghesuit pe culoarele marginale şi au preferat să ia loc pe podea decăt să plece şi să rateze filmul, relatează ICR Berlin într-un comunicat de presă dat publicităţii joi.

 

Cuvântul de deschidere a fost susţinut de domnul Jörg Friess, directorul cinematecii Zeughauskino, care a lăudat ICR Berlin pentru o selecţie extraordinară de filme şi a subliniat că apreciază în mod deosebit calitatea producţiilor din noul val românesc. După acesta, s-au mai adresat publicului domnul Lazăr Comănescu, ambasadorul României la Berlin şi doamna Cristina Hoffman, directoarea ICR Berlin, care le-a prezentat şi pe protagonistele serii, actriţele Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

În aceeaşi seară a avut loc o emisiune la Deutschland Radio, la care au fost invitate cele două actriţe din rolurile principale, precum şi directoarea ICR Berlin. Tema emisiunii a fost filmul românesc contemporan şi modalităţile de promovare pe plan internaţional ale acestuia.

După proiecţie cele două actriţe au interacţionat cu publicul prezent într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Cosmina Stratan şi Cristina Flutur au vorbit despre colaborarea cu Cristian Mungiu, despre reacţiile publicului din lumea largă, despre premiul de la Cannes dar şi despre sentimentele proprii legate de pelicula ‘După dealuri’. Pentru că întrebările spectatorilor nu mai conteneau discuţia a continuat în holul cinematografului.

Festivalul Rekonstruktion. Filmland Rumänien II continuă până duminică. Alţi importanţi invitaţi care îi vor trece pragul sunt Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Radu Gabrea şi Florin Piersic jr.

 

Sursa: Agerpres

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.