Salon de arta şi design pentru prima oară în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/salon-de-arta-si-design-pentru-prima-oara-in-bucuresti/

Vineri, 6 ianuarie, la ora 19:30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Un articol de Andrada Văsii|1 decembrie 2013

Vineri, 6 ianuarie, de la ora 19.30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Între 30 noiembrie şi 11 ianuarie Galateca îmbină într-un mod creativ mai multe tipuri de artă şi design, de la gravuri, pictura în guaşă şi ulei, desene, sculpturi, până la design de obiect într-un salon de artă contemporană şi design „Anniversaire”.

Conceptul original transformă spaţiul galeriei într-o casă, în care obiectele de artă şi cele de design se întâlnesc şi se pun în valoare reciproc.

Astfel, lucrări ale unor renumiţi artişti contemporani, precum Mircea Roman, Aurel Tar, Simon Henwood, Predrag Popara, Mircea Nechita, Vlad Tenu vor intra într-un dialog imaginativ cu obiecte de design de la branduri recunoscute (Muuto, Ango, Pols Potten sau Leitmotiv), într-un scenografie originală.

Trei weekend-uri la un Salon de arta şi design 

În completarea evenimentului Salon de arta şi design, Galateca continuă seria camerelor de autor cu trei nume reprezentative pentru arta românească contemporană: Daniela Fainis, Marian Zidaru şi Silviu Oravitzan.

Galeria Galateca, în luna decembrie, anunţă multe evenimente asociate salonului. Astfel, pentru iubitorii de modă şi de design, a pregătit 3 weekend-uri speciale, în care se va lansa noua colecţie de la Seletti şi colecţiile capsula UnaCaLuna sau Le petit indigent.

Salon de arta si design

Sunteţi aşteptaţi în toate cele 3 weekend-uri cu un brad tematic creat de un designer renumit, invitaţi speciali şi cu reduceri la produse selectate. În plus, cei de la designist.ro au ales Galateca să fie spaţiul pentru preview-ul colecţiilor designerilor români ce vor fi prezentate la Made in Ro .

În acest prim an de existenţă, Galateca a dat viaţă unor proiecte de anvergură româneşti şi internaţionale într-un spaţiu inedit. Astfel au avut loc nouă expoziţii surprinzătoare, care au explorat diverse teritorii artistice şi medii de exprimare şi a luat fiinţă un gallery shop, NeoGalateca, ce s-a remarcat prin originalitatea colecţiilor şi a pieselor unicat.

Anniversaire, primul salon de artă contemporană şi design creat de Galateca este un nou concept foarte dinamic şi sugestiv, ce se doreşte să devină o tradiţie, în care obiectele de artă şi design se pun în valoare reciproc.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism, Galateca Salon de arta si design

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

13
/02
/17

Deschiderea ediției din acest an a Carnavalului de la Veneția (11-28 februarie) a fost marcată de un show acvatic spectaculos, la care au participat, ca în fiecare an, numeroși vizitatori. Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseții, mării și vanității, printr-o paradă a creaturilor marine.