Salon de arta şi design pentru prima oară în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/salon-de-arta-si-design-pentru-prima-oara-in-bucuresti/

Vineri, 6 ianuarie, la ora 19:30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Un articol de Andrada Văsii|1 decembrie 2013

Vineri, 6 ianuarie, de la ora 19.30, Galateca celebrează 1 an de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane şi designului printr-un Salon de arta şi design.

Între 30 noiembrie şi 11 ianuarie Galateca îmbină într-un mod creativ mai multe tipuri de artă şi design, de la gravuri, pictura în guaşă şi ulei, desene, sculpturi, până la design de obiect într-un salon de artă contemporană şi design „Anniversaire”.

Conceptul original transformă spaţiul galeriei într-o casă, în care obiectele de artă şi cele de design se întâlnesc şi se pun în valoare reciproc.

Astfel, lucrări ale unor renumiţi artişti contemporani, precum Mircea Roman, Aurel Tar, Simon Henwood, Predrag Popara, Mircea Nechita, Vlad Tenu vor intra într-un dialog imaginativ cu obiecte de design de la branduri recunoscute (Muuto, Ango, Pols Potten sau Leitmotiv), într-un scenografie originală.

Trei weekend-uri la un Salon de arta şi design 

În completarea evenimentului Salon de arta şi design, Galateca continuă seria camerelor de autor cu trei nume reprezentative pentru arta românească contemporană: Daniela Fainis, Marian Zidaru şi Silviu Oravitzan.

Galeria Galateca, în luna decembrie, anunţă multe evenimente asociate salonului. Astfel, pentru iubitorii de modă şi de design, a pregătit 3 weekend-uri speciale, în care se va lansa noua colecţie de la Seletti şi colecţiile capsula UnaCaLuna sau Le petit indigent.

Salon de arta si design

Sunteţi aşteptaţi în toate cele 3 weekend-uri cu un brad tematic creat de un designer renumit, invitaţi speciali şi cu reduceri la produse selectate. În plus, cei de la designist.ro au ales Galateca să fie spaţiul pentru preview-ul colecţiilor designerilor români ce vor fi prezentate la Made in Ro .

În acest prim an de existenţă, Galateca a dat viaţă unor proiecte de anvergură româneşti şi internaţionale într-un spaţiu inedit. Astfel au avut loc nouă expoziţii surprinzătoare, care au explorat diverse teritorii artistice şi medii de exprimare şi a luat fiinţă un gallery shop, NeoGalateca, ce s-a remarcat prin originalitatea colecţiilor şi a pieselor unicat.

Anniversaire, primul salon de artă contemporană şi design creat de Galateca este un nou concept foarte dinamic şi sugestiv, ce se doreşte să devină o tradiţie, în care obiectele de artă şi design se pun în valoare reciproc.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism, Galateca Salon de arta si design

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.