Sam Mendes, preşedintele Festivalului de Film de la Venetia
https://www.ziarulmetropolis.ro/sam-mendes-presedintele-festivalului-de-film-de-la-venetia/

Regizorul britanic Sam Mendes, cunoscut pentru pelicule precum ”Skyfall” şi ”American Beauty”, va prezida juriul celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc între 31 august şi 10 septembrie

Un articol de Petre Ivan|28 Aprilie 2016

”Vocația lui de om de teatru” și modul lui ”foarte personal” de a face film îl recomandă pe Sam Mendes drept ”un artist deosebit de eficient și de convingător”, a afirmat directorul artistic al Mostrei de la Venetia, Alberto Barbera.

El a știut să ”împace așteptările celor mai exigenți critici și gusturile unui public tot mai larg, care pare să nu aibă frontiere nici în plan geografic, nici din punct de vedere cultural”, a mai spus Barbera.

La rândul său, regizorul de 50 de ani și-a exprimat bucuria pentru că a fost ales să conducă juriul celui mai vechi festival cinematografic din lume, a cărui componență nu a fost anunțată încă.

Laureat al premiului Oscar pentru ”Cel mai bun regizor” în anul 2000, pentru ”American Beauty”, Sam Mendes a afirmat că a avut ”totdeauna o legătură puternică cu Veneția”, unde a lucrat, în perioada studenției, ”timp de trei luni, în cadrul colecției Peggy Guggenheim, în 1984”.

Dar cea mai frumoasă amintire o are — potrivit propriilor cuvinte — de la ediția din 2002 a festivalului de la Veneția, când acolo a fost proiectat lungmetrajul său ”Road to Perdition” (”Drumul pierzaniei”).

Foto: Festivalul de Film de la Venetia – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »