Sâmbătă începe maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop”, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/sambata-incepe-maratonul-teatral-25-de-ore-de-teatru-non-stop-la-sibiu/

Peste două zile se dă startul maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”. Asociaţia Culturală BIS reuneşte la Sibiu peste 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferinţe şi performance-uri pe 25 şi 26 aprilie.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2015

Festivalul pornește în forță cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia la ora 19.00. Gala de deschidere îl aduce în prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va încânta publicul cu chitara și poveștile sale. Alături de el vor păși pe scenă: Adrian Strâmtu, în prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din țară, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistică.

Actorul George Constantinescu va împărtăși un fragment din spectacolul Pam-Pam după pamfletele lui Constantin Tănase. Iar actorul și compozitorul Claudiu Fălămaș, alături de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp vor prezenta o mostră de Stil de Charles Bukowski.

Teatrul de Artă București va prezenta ultima sa producție, Dureri fantomă, și Lightwave Theatre Company va participa în festival cu spectacolul Iubitafizica, după un text de Iulian Tănase (autorul va fi prezent în sală).

iubitafizica

Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Auăleu Teatru Timișoara) în Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Orașul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alături de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor întregi tabloul nocturn alături de multe alte spectacole.

La ora dimineții se vor rosti poezii ale noii generații în Atrium Cafe, în Piața Mică a Sibiului, în prezența autorilor (Rita Chirian și Zona Nouă). Apoi, artiștii, urmați de voluntari, organizatori și trecători, se vor îndrepta spre Piața Mică pentru a realiza o Înviorare fizică ce va fi coordonată de îndrăgitul actor sibian Florin Coșuleț. La ediția de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Înviorarea fizică nu va avea loc în Piața Mare, ci în Piața Mică a Sibiului.

De-a lungul zilei de duminică, spectatorii vor asista la o întâlnire de mare clasă între două personalități puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac și părintele Constantin Necula și la o discuție cu actrița Coca Bloos despre Teatru sau oglinda răsturnată.
Este al treilea an când Asociația Teia Sibiu prezintă un proiect de teatru comunitar în festival. Doar sunt… aduce pe scenă femei proaspăt devenite mame care provin dintr-un mediu social dezavantajat.

Compania Teatrală BIS participă la festival cu patru din cele mai recente producții ale sale, printre care și succesul stagiunii sale, Născut în ‘90. Spectacolul va avea loc duminică seara, la ora 19.00, la sala CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte de pe Bd. Victoriei.

Entuziasmul și dinamismul sunt purtate mai departe în toate cele 17 locații din oraș până duminică seara, la ora 21.00, în Oldies Pub, la Concertul cu bucăți din concerte al Adei Milea alături de actrița Anca Hanu și Bobo de la Fără Zahăr.

INFO

“25 de ore de teatru non-stop” este un eveniment de pe Agenda Culturală a orașului Sibiu, fiind realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Încă de la prima ediție sloganul festivalului este RESPIRĂ. TEATRU.

Programul complet și detalii despre evenimente pot fi găsite pe site-ul: www.respirateatru.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.

Biletele au fost puse în vânzare la: Agenția Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus.

24
/10
/13

Evenimentul „Cufărul cu zâmbete - Fii special pentru un copil special“ are loc sâmbătă, 26 octombrie între orele 12.00 şi 19.00, în cafeneaua La mine-n copac, str. Lipscani nr. 43, Pasajul Șelari. Spectatorii pot face donaţii în obiecte şi pot vedea, printre altele, şi spectacolul „Chutney“.

23
/10
/13

După o premieră furtunoasă la început de lună, Camera 0001|FABRICA DE VISE revine cu două reprezentaţii sâmbătă şi duminică, pe 26 şi 27 octombrie, de la ora 20.00 la Centrul Naţional al Dansului, Sala Stere Popescu (Bd. Mărăşeşti 80-82).

23
/10
/13

Peste mai puţin de o săptămână, marţi, 29 octombrie (de la ora 19.00), la Sala Radio melomanii din Bucureşti vor avea ocazia să răspundă provocării lansate de tânărul artist român Răzvan Suma, care îi invită la concertul Vă place Brahms?

22
/10
/13

Vineri, 25 octombrie, de la ora 18.30, la împlinirea a 175 de ani de la naşterea compozitorului francez Georges Bizet, Opera Naţională Bucureşti prezintă o reprezentaţie-eveniment a uneia dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite opere ale acestuia – Carmen.

22
/10
/13

Printre ultimele noutăţi anunţate în programul FNT 2013se numără spectacolul-prelegere „Respiraţia poeziei'', susţinut de actorul Ion Caramitru în Sala Multimedia a Teatrului Naţional Bucureşti – sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 19.00, dar şi spectacolul-lectură cu piesa câştigătoare a concursului de dramaturgie UNITER 2012, „Nostalgicii călători'' de Liviu Lucaci, în regia lui Vlad Cristache – vineri, 1 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Mică a TNB.

22
/10
/13

CRONICĂ DE TEATRU Una dintre premierele toamnei de la Teatrul Nottara, „Mobilă și durere” este un spectacol ce merită văzut și revăzut pentru a înțelege mesajul tragic atent camuflat sub masca umorului lui Teodor Mazilu. Regizoarea Alice Barb nu se îndepărtează deloc de text, dar îl transpune în lumea contemporană.

22
/10
/13

INTERVIU Toma Enache, jurnalist, poet și regizor, își lansează pe 24 octombrie primul lungmetraj, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”. Producția este o premieră, fiind primul film vorbit în limba aromână. Regizorul spune că a ales să interpreteze rolul principal pentru că a simțit că așa poate transmite ceea ce-și dorește, „într-un ritm mult mai bun și într-un mod autentic”.

22
/10
/13

Aura Corbeanu, directorul executiv al Festivalului Naţional de Teatru (FNT 2013), organizat între 25 octombrie şi 3 noiembrie în Bucureşti, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că bugetul pentru ediţia din acest an a evenimentului este de 2.300.000 de lei.