Sâmbătă începe maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop”, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/sambata-incepe-maratonul-teatral-25-de-ore-de-teatru-non-stop-la-sibiu/

Peste două zile se dă startul maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”. Asociaţia Culturală BIS reuneşte la Sibiu peste 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferinţe şi performance-uri pe 25 şi 26 aprilie.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2015

Festivalul pornește în forță cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia la ora 19.00. Gala de deschidere îl aduce în prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va încânta publicul cu chitara și poveștile sale. Alături de el vor păși pe scenă: Adrian Strâmtu, în prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din țară, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistică.

Actorul George Constantinescu va împărtăși un fragment din spectacolul Pam-Pam după pamfletele lui Constantin Tănase. Iar actorul și compozitorul Claudiu Fălămaș, alături de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp vor prezenta o mostră de Stil de Charles Bukowski.

Teatrul de Artă București va prezenta ultima sa producție, Dureri fantomă, și Lightwave Theatre Company va participa în festival cu spectacolul Iubitafizica, după un text de Iulian Tănase (autorul va fi prezent în sală).

iubitafizica

Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Auăleu Teatru Timișoara) în Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Orașul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alături de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor întregi tabloul nocturn alături de multe alte spectacole.

La ora dimineții se vor rosti poezii ale noii generații în Atrium Cafe, în Piața Mică a Sibiului, în prezența autorilor (Rita Chirian și Zona Nouă). Apoi, artiștii, urmați de voluntari, organizatori și trecători, se vor îndrepta spre Piața Mică pentru a realiza o Înviorare fizică ce va fi coordonată de îndrăgitul actor sibian Florin Coșuleț. La ediția de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Înviorarea fizică nu va avea loc în Piața Mare, ci în Piața Mică a Sibiului.

De-a lungul zilei de duminică, spectatorii vor asista la o întâlnire de mare clasă între două personalități puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac și părintele Constantin Necula și la o discuție cu actrița Coca Bloos despre Teatru sau oglinda răsturnată.
Este al treilea an când Asociația Teia Sibiu prezintă un proiect de teatru comunitar în festival. Doar sunt… aduce pe scenă femei proaspăt devenite mame care provin dintr-un mediu social dezavantajat.

Compania Teatrală BIS participă la festival cu patru din cele mai recente producții ale sale, printre care și succesul stagiunii sale, Născut în ‘90. Spectacolul va avea loc duminică seara, la ora 19.00, la sala CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte de pe Bd. Victoriei.

Entuziasmul și dinamismul sunt purtate mai departe în toate cele 17 locații din oraș până duminică seara, la ora 21.00, în Oldies Pub, la Concertul cu bucăți din concerte al Adei Milea alături de actrița Anca Hanu și Bobo de la Fără Zahăr.

INFO

“25 de ore de teatru non-stop” este un eveniment de pe Agenda Culturală a orașului Sibiu, fiind realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Încă de la prima ediție sloganul festivalului este RESPIRĂ. TEATRU.

Programul complet și detalii despre evenimente pot fi găsite pe site-ul: www.respirateatru.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.

Biletele au fost puse în vânzare la: Agenția Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus.

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.

04
/12
/23

Bogdan Mihai Simion, artist, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România și realizatoarea Radio România Cultural, Maria Balabaș, cunoscută în special pentru conceptul original al emisiunii Dimineața Crossover, vă invită, din 18 decembrie, de la ora 14.00,  la Radio România Cultural, într-o lume cu personajele arhetipale din societatea secolelor trecute, căutând conexiuni cu lumea contemporană.

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

01
/12
/23

La sfârșit de an, Teatrul Metropolis vă propune spectacole-cadouri memorabile, multe deja consacrate, câteva noi și proaspete – toate, povești care sperăm că vă vor oferi experiența unor seri de poveste în cele două săli din strada Mihai Eminescu 89.

01
/12
/23

Cu ocazia apariţiei "Fallen Leaves" (2023), ales deja de critici cel mai bun film al anului şi lansat şi la noi cu titlul "Frunze căzătoare", platforma MUBI a pregătit o amplă retrospectivă dedicată marelului regizor finlandez Aki Kaurismäki.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.