Sandrine Bonnaire vine în acest weekend în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/sandrine-bonnaire-vine-in-acest-weekend-in-bucuresti/

Spectatorii o vor întâlni la Bucureşti pe una dintre cele mai cunoscute actriţe franceze, Sandrine Bonnaire, vor savura delicii indiene după proiecţia The Lunchbox, se vor întoarce la epoca lui E.T , ghidaţi de un expert în efecte speciale.

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2013

Spectatorii o vor întâlni la București pe una dintre cele mai cunoscute actrițe franceze, Sandrine Bonnaire, vor savura delicii indiene după proiecția The Lunchbox, se vor întoarce la epoca lui E.T , ghidați de un expert în efecte speciale, și vor avea parte de un film surpriză la Les Films de Cannes à Bucarest.

După deschiderea simultană de vineri, de la Cinema Studio și CinemaPRO, în prezența regizorului premiat pentru regie la Cannes cu Heli, Amat Escalante, weekend-ul continuă la Les Films de Cannes à Bucarest cu filme și evenimente de neratat.

Astăzi, de la 14.00, în cadrul Retrospectivei Maurice Pialat, va rula un documentar despre celebrul regizor, Maurice Pialat, L’amour existe, de Jean-Pierre Devillers și Anne-Marie Faux, urmat de celebrul À nos amours (1983), filmul lui Maurice Pialat care a lansat cariera lui Sandrine Bonnaire,  premiat cu César pentru cel mai bun film în 1984, și de o discuție la care vor lua parte Sylvie Pialat, Sandrine Bonnaire și Nick James, redactorul șef „Sight & Sound”.

Moderator va fi scenaristul și regizorul Răzvan Rădulescu, un admirator al creației lui Maurice Pialat. Alte trei filme regizate de Pialat pot vizionate în acest weekend: Police (1985), Loulou (1980) și Le Garçu (1995), toate cu Gérard Depardieu în rolul principal masculin.

Sandrine Bonnaire şi invitaţi speciali la Les Films de Cannes à Bucarest

Seara, spectatorii o pot întâlni pe Sandrine Bonnaire la proiecția propriului ei film, J’enrage de son absence (Cinema Elvira Popescu, 20.30), primul lungmetraj de ficțiune din cariera sa, cu William Hurt și Alexandra Lamy în rolurile principale. În acest weekend, va lua parte  la evenimente și Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes.

Din Franța vine cu Sandrine Bonnaire și Christophe Paou, actor principal în controversatul L’Inconnu du lac (r. Alain Guiraudie), filmul distins cu Premiul de regie Un Certain Regard și cu trofeul independent dedicat producțiilor cu tematică gay, Queer Palm. Filmul a făcut vâlvă la Cannes, din cauza scenelor explicite de sex. Actorul va fi prezent la proiecții și va sta de vorbă cu publicul sâmbătă, de la 18.30, la CinemaPRO, și duminică, de la 20.00, la Cinema Elvira Popescu.

Citiţi şi: Sandrine Bonnaire vine la București să-și prezinte noul film

Ca în fiecare an, în programul Les Films de Cannes à Bucarest există un film-surpriză, duminică, de la ora 16.00, la CinemaPRO. Surpriza va fi dezvăluită doar cu puțin timp înainte de începerea proiecției.

Sandrine Bonnaire les films

Sandrine Bonnaire va fi prezentă la Les Films de Cannes à Bucarest

Copiii, părinții și adolescenții pot savura unul dintre filmele care au marcat  generații întregi de spectatori și cineaști, E.T. Extraterestrul, duminică, de la 13.30, la Cinema Studio.

Despre filmul lui Steven Spielberg, care a bătut recordul la încasări în 1982, și despre cum au evoluat efectele din anii 80 până în epoca digitalului va vorbi Jor Van Kline, coordonator de efecte speciale la numeroase producții hollywoodiene produse de MGM, 20th Century Fox, Disney, Paramount, Universal sau Columbia Pictures. A lucrat inclusiv cu Steven Spielberg, iar printre producțiile recente pe care le semnează, pe partea de efecte speciale, se numără Waterworld. Intrarea este liberă.

Un moment delicios, alături de întâlnirea cu Sandrine Bonnairela propriu, va fi proiecția lui The Lunchbox, de Ritesh Batra, filmul care a încântat audiența secțiunii Semaine de la Critique și a obținut Premiul Publicului. Povestea de dragoste din Mumbai are legătură cu mâncarea și cu serviciul impecabil de livrare numit dabbawallah, vechi de 120 de ani.

În rolul principal, vedeta bollywoodiană Irrfan Khan. Proiecția de duminică, de la 15.30, de la Elvira Popescu, va introdusă de Krishan George, proprietarul restaurantului cu specific indian Barka Saffron. La final, pe spectatori îi așteaptă o mică surpriză culinară cu bunătăți tradiționale indiene, pregătite de Barka Saffron.

De neratat, alături de întâlnirea cu Sandrine Bonnairesunt proiecțiile fimelor proaspăt aduse de la Cannes, care vor rula în premieră în România: Inside Llewyn Davis, al fraților Coen, distins cu Marele Premiu, Fruitvale Station, de Ryan Coogler, câștigătorul Marelui Premiu la Sundance și al Premiului de debut Un Certain Regard, Le passé, de Asghar Farhadi, propunerea Iranului la Oscar și filmul care i-a adus premiul de interpretare la Cannes actriței Bérénice Bejo; Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian), de Arnaud Desplechin, cu Benicio del Toro și Mathieu Amalric pe afiș, și Nebraska, în regia lui Alexander Payne, pentru care actorul Bruce Dern a câștigat Premiul de interpretare la Cannes 2013.

Info:

Peste 60 de filme rulează, între 25 și 31 octombrie, la CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu. 20 dintre acestea au fost proiectate anul acesta la Festivalul de la Cannes, iar 13 dintre ele au câștigat premii importante, inclusiv Palme d’Or, Marele Premiu, Premiul pentru regie, scenariu, interpretare, Premiul Juriului.

Majoritatea vor fi vizionate în premieră în România.

Foto cu Sandrine Bonnaire: Cinemagia, Les Films de Cannes a Bucarest

22
/08
/23

Începând de azi și până pe 3 septembrie va debuta ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, etapa Open Air, în Parcul Obor din București, cu un program de douăsprezece filme pentru toată familia, ateliere de creație și educație cinematografică, spectacole de jonglerii și magie și un târg de produse handmade, care va avea și o zonă gastronomică.

22
/08
/23

Cinema în aer liber continuă pe Insula Artelor din Parcul Titan cu încă trei săptămâni în care vor rula unele dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, nominalizate și premiate la festivaluri de film internaționale importante: premiile César, Globurile de aur, festivalurile de film de la San Sebastián, Veneția și Cannes și chiar la Oscaruri.

22
/08
/23

Documentarul Nopți albe, un proiect amplu ale cărui filmări sunt în derulare, aduce generațiilor care au trăit acele vremuri, dar și celor care au ocazia să le descopere acum, o poveste complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii `80-2000 în care Echipa națională a scris nu doar istoria acestui sport, dar și pe cea a unei altfel de Românii, care a știut să iubească la unison și să celebreze performanța, mai presus de rezultate.

22
/08
/23

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Aceasta a fost motivația juriului care a oferit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) filmului românesc Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo.

21
/08
/23

8 zile pline de întâlniri și revelații, 35 de spectacole, concerte, masterclass-uri și proiecții de film și peste 8.000 de participanți – așa a arătat Ideo Ideis Festivalul la ediția de majorat. Maratonul de evenimente dedicate comunității locale s-a încheiat vineri, pe 18 august, cu o seară de gală încărcată cu emoții și promisiuni. Pentru cei 100 de adolescenți din trupe, experiența începută în Alexandria va continua. Timp de un an de zile, trainerii și mentorii care i-au însoțit în procesele lor de explorare și dezvoltare în zilele de festival vor rămâne alături de ei, oferindu-le îndrumare, susținere, feedback și recomandări care să-i ajute să dea tonul transformărilor în comunitățile din care fac parte.

17
/08
/23

Pantofii de dans, entuziasmul de a-i întâlni pe creatorii care schimbă lumea prin intermediul filmelor de animație și curiozitatea de a urmări cele mai noi și mai promițătoare producții de gen nu trebuie să lipsească din kitul spectatorilor celei de-a 18-a ediții Animest.

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?