Saptamana Artelor Spectacolului Muzical, intre 19-25 noiembrie, la Bucuresti, Iasi si Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-artelor-spectacolului-muzical-intre-19-25-noiembrie-la-bucuresti-iasi-si-timisoara/

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical, o serie de manifestări având ca obiectiv promovarea spectacolelor de operă, operetă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor care activează în domeniul artelor lirice, se va desfăşura, în perioada 19-25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), evenimentul este organizat […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical, o serie de manifestări având ca obiectiv promovarea spectacolelor de operă, operetă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor care activează în domeniul artelor lirice, se va desfăşura, în perioada 19-25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), evenimentul este organizat de Revista VIP şi Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Opera Naţională Română Iaşi, Opera Română Timişoara şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical va debuta luni, 19 noiembrie, la ora 11,00, când este programat spectacolul „Coana Chiriţa”, la Opera Comică pentru Copii, în aceeaşi zi, de la ora 19,00 Opera Naţională Bucureşti găzduind Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, au anunţat, miercuri, reprezentanţii organizatorilor, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Opera Naţională Bucureşti.

Marţi, 20 noiembrie, la ora 11:00, micuţii pot asista, din nou, la „Coana Chiriţa”, la Opera Comică pentru Copii, iar miercuri, 21 noiembrie, de la ora 19,30, melomanii sunt invitaţi la o „Seară Gershwin”, găzduită de Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti. În aceeaşi zi, de la ora 19.00 la Opera Română Timişoara este programat spectacolul cu opera „Boema”.

Joi, 22 noiembrie, iubitorii artei lirice sunt invitaţi de la ora ora 19,00 la Opera Naţională Bucureşti pentru a urmări spectacolul „Turandot”, iar vineri, 23 noiembrie, aceeaşi instituţie are în program spectacolul cu „Un ballo in maschera”.

Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la Opera Comică pentru Copii este programat evenimentul Superlativele Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii, în timp ce duminică 25 noiembrie, de la ora 11,00, micuţii sunt invitaţi la „Hansel şi Gretel”, programat la Opera Naţională Bucureşti, iar seara de la ora ora 19:00 melomanii bucureşteni pot asista la „L’elixir d’amore”.

Tot duminică, Opera Naţională Română Iaşi are programat, de la ora 18,30, spectacolul „Indiile Galante”, la Opera Română Timişoara putând fi urmărit, de la ora 19,00, „Giselle”.

Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti, Cătălin Ionescu Arbore, şi-a exprimat satisfacţia pentru includerea în programul manifestării a unor spectacole ale Operei Comice pentru Copii, micuţii, viitori spectatori ai artei lirice, „fiind cei mai răsplătiţi”.

„Cred că este foarte important să promovăm ceea ce se cheamă artele spectacolului muzical şi ne dorim ca evenimentul să aducă un număr record de spectatori”, a spus soprana Felicia Filip, director artistic al Operei Comice pentru Copii.

„La Opera Comică pentru copii încercăm să păstrăm acest dar, copilăria”, a spus Felicia Filip, subliniind că instituţia pe care o reprezintă este unică în România şi într-o bună parte a Europei prin faptul că la spectacole acesteia vin copii cu vârste între doi ani şi jumătate şi 80 de ani.

Directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu, a apreciat că prin solidaritatea teatrelor muzicale lumea poate fi mai bună, în timp ce criticul muzical Costin Popa, redactor-şef al revistei Melos, şi-a exprimat speranţa că, odată cu acest eveniment, cotidianele româneşti se vor alinia la practica europeană, inserând în paginile lor cronici muzicale, precum prestigioasele Le Monde sau Corriere della Sera

Sursa: Agerpres

25
/06
/15

Teatrul Ion Creangă readuce în actualitate „Cartierul poveștilor”, un spectacol interactiv plin de culoare, dedicat tinerilor spectatori cu vârsta peste 4 ani. Concept inedit „Cartierul poveștilor” a călătorit cu succes la festivaluri din Israel, Franța, Singapore și România, iar acum revine în programul Teatrului Ion Creangă în stagiunea estivală 2015 într-o variantă adaptată, realizată cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la București.

25
/06
/15

Angela Gheorghiu a deschis marţi seara seria spectacolelor cu “Adriana Lecouvreur” la Opera National de Paris cu un succes de public strălucit. Celebra soprană, în jurul căreia s-a construit, de altfel, întreaga producţie a regizorului David McVicar, a readus în Franţa partitura lui Francesco Cilea, prezentată mai rar pe scenele pariziene, cu toate că are la bază povestea pasionantă a unei eroine franceze.

25
/06
/15

Eseistul George Banu, profesor onorific al Departamentului de Studii Teatrale din cadrul Universităţii Sorbonne Nouvelle – Paris 3, a participat şi anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, recent încheiat: a coordonat întâlniri, a moderat conferinţe, a dialogat cu personalităţi ale teatrului mondial, a văzut spectacole.

25
/06
/15

În mai puțin de zece zile începe a treia ediție a festivalului Jazz TM, care aduce în piața Victoriei din Timișoara nume importante din jazzul mondial și artiști români de referință. Diversitatea, multiculturalitatea și jazzul se pregătesc să încânte mii de oameni în perioada 3-5 iulie.

25
/06
/15

"Nu sunt niciodată mulţumit de ceva. Sunt un perfecţionist; este o parte din mine." - Michael Jackson. În urmă cu 6 ani, pe 25 iunie 2009, cu mai puţin de o lună înaintea mult-aşteptatului turneu de revenire, se stingea din viaţă "Regele muzicii pop", considerat cel mai de succes artist din toate timpurile.

24
/06
/15

Scrisă de un muntenegrean - Liubomir Giurkovici, adusă în scenă de un sloven - Nick Upper şi desemnată cel mai bun spectacol, în Macedonia, Tobelia va avea o singură reprezentaţie la Bucureşti, în 31 august, ora 18.00, la TNB, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru NETA 2015!

24
/06
/15

Actori nominalizați sau premiați la Oscar, precum Al Pacino, Ewan McGregor, Brad Pitt, Cate Blanchett, Rachel Weisz, Audrey Tautou, , Richard Gere, Julianne Moore, Christina Hendricks și Julie Delpy îțipot fi văzuţi începând din iunie, pe FilmBox Live, pentru o experiență de vizionare Ultra HD, disponibilă acum doar printr-o conexiune de internet obișnuită.

24
/06
/15

Filarmonica « George Enescu » anunţă un nou concert al trio-ului PRO ARTE alcătuit din Anda Petrovici – vioară, Marin Cazacu – violoncel şi Nicolae Licareţ- pian. Ca de fiecare dată, muzicienii alătură în programele lor lucrări de referinţă din istoria genului semnate Haydn, Beethoven şi Schubert la care adaugă acum şi o partitură enesciană mai puţin cunoscută.

24
/06
/15

Sâmbătă, 20 iunie, la Leicester Square Theatre, în inima Londrei, programul „Moromeții 60: Jubileul unei capodopere”, organizat de ICR Londra în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, Muzeul Literaturii Române din Bucureşti şi Teatru ACT, a continuat cu o reprezentaţie unică a spectacolului „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, o aducere la viaţă a personajelor lui Marin Preda prin teatru, realizată de Cătălin Ştefănescu, în regia cunoscutului Alexandru Dabija, prin intermediul a doi îndrăgiţi actori români: Marcel Iureş şi George Mihăiţă.