Săptămâna „Final Destination”, în martie la Warner TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-final-destination-in-martie-la-warner-tv/

Cele cinci filme din franciza horror „Destinaţie finală/ Final Destination” vor fi difuzate de Warner TV în perioada 21 – 27 martie.

Un articol de Liliana Matei|23 februarie 2022

Bazată pe un scenariu al lui Jeffrey Reddick, scris inițial pentru serialul „The X-Files”, seria de filme are în centru un mic grup de oameni care scapă de moarte după ce unul are o premoniție și avertizează cu privire la un accident cu victime multiple. După asta, supraviețuitorii mor rând pe rând în accidente ciudate.

Maratonul va debuta pe 21 martie, la ora 21:55, și se va încheia pe 27 martie, după miezul nopții.

Primul film, „Destinaţie finală/ Final Destination” (2000), a fost regizat de James Wong. În prim-plan se află câțiva liceeni care se pregătesc pentru o călătorie în Europa.

O premoniţie şi a doua şansă la viaţă dau startul unor întâmplări fatale. Nimic nu este întâmplător, nu există coincidenţe, doar destinul care îşi urmează cursul. Lungmetrajul a fost desemnat de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films cel mai bun film horror al anului.

Cel de-al doilea, regizat de David R. Ellis, a fost lansat în 2003. Acțiunea începe după ce o tânără avertizează cu privire la un accident în masă petrecut pe o platformă, iar supraviețuitorii sunt urmăriți de moarte.

„Destinație finală 3”, lansat în 2006, a fost regizat de James Wong. Premoniția de la începutul filmului aparține de asemenea unei tinere, iar cei care supraviețuiesc accidentului se confruntă cu repercusiunile faptului că au înșelat destinul.

David R. Ellis a revenit la cârma celui de-al patrulea film din serie, lansat în 2009. Startul acțiunii este dat de un accident petrecut pe o pistă de curse, iar soarta supraviețuitorilor este pecetluită.

Ultima parte din franciză, lansată în 2011, a fost regizată de Steven Quale. Moartea îi urmărește din nou pe supraviețuitorii unui acccident teribil – prăbușirea unui pod.

Cu un buget mai mare de 150 de milioane de dolari, cele cinci filme din franciză au generat la nivel mondial încasări de peste 666,7 milioane de dolari. Pe lângă lungmetraje, franciza „Destinaţie finală” cuprinde nouă romane și două cărți de benzi desenate.

WarnerMedia este o companie lider în domeniul mass-media și al divertismentului care creează și distribuie conținut premium și popular dintr-o gamă diversă de povestitori și jurnaliști talentați către audiențe globale, prin brandurile sale, inclusiv: HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. Organizația include, de asemenea, suita Xandr de soluții avansate de publicitate concepute pentru a ajuta la îmbunătățirea publicității pentru mărci, editori și consumatori. WarnerMedia face parte din AT&T Inc. (NYSE: T).

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.