Săptămâna Shakespeare, sărbătorită la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-shakespeare-sarbatorita-la-teatrul-metropolis/

În perioada 19 aprilie – 23 aprilie 2016, Teatrul Metropolis vă aşteaptă la Săptămâna Shakespeare, săptămână dedicată spectacolelor marelui dramaturg William Shakespeare.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2016

Teatrul Metropolis dorește să se alăture evenimentelor ce marchează, în întreaga lume, 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, 400 de ani în care marele dramaturg s-a dovedit nemuritor prin opera lăsată moştenire, astfel, la iniţiativa directorului George Ivaşcu, prezintă în luna aprilie Săptămâna Shakespeare:

A douăsprezecea noapte – marţi 19, vineri 22, sâmbătă 23 aprilie, ora 19.00

Romeo şi Julieta – miercuri 20 aprilie, ora 19.00

Visul unei nopţi de vară – joi 21 aprilie, ora 19.00

Spectacolele Teatrului Metropolis sunt cuprinse și în Calendarul cultural „Shakespeare Lives” al British Council România.

Victor Ioan Frunză

Victor Ioan Frunză

Nu am intenționat să fac montări comemorative. Pur și simplu m-am gândit la acest triptic, „Visul unei nopți de vară”, „A douăsprezecea noapte” și „Romeo și Julieta”, montate la Teatrul Metropolis, un triptic în care se vorbește despre iubire și pierdere. În „Visul unei nopți de vară” avem de-a face cu o dezorganizare completă a simțurilor, o transformare abruptă a identităților. Este piesa cea mai apropiată de timpurile noastre, în care suntem foarte preocupați de identitățile sexuale. „A douăsprezecea noapte” este o comedie a genurilor, tot o temă extrem de actuală. Într-o zodie a feminismului, această piesă vine cu o pondere comică pe o temă atât de importantă. Iar „Romeo și Julieta” este o comedie cu final tragic, în care eroul principal este ura. Se întâmplă asta și în Europa, în lumea noastră, dar, la Shakespeare, ura aneantizează iubirea. Mi s-a părut important să existe aceste trei texte într-o suită a unui repertoriu. – Victor Ioan Frunză

Rezervari bilete la tel: *7707 si 021 210 51 08

Cumpara bilete on-line: www.teatrulmetropolis.ro

Foto: Săptămâna Shakespeare – www.teatrulmetropolis.ro

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.