Săptămâna Victor Rebengiuc online la Teatrul „Bulandra”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-victor-rebengiuc-online-la-teatrul-bulandra/

Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” a fost întotdeauna recunoscut şi apreciat pentru trupa sa puternică, spiritul „Bulandra” fiind identificat mereu cu ideea de familie şi cu dorinţa tuturor, actori regizori şi tehnicieni de a atinge performanţa.

Un articol de Petre Ivan|22 iunie 2020

Pentru a le face încă o bucurie celor aproape două milioane de spectatori care i-au trecut pragul virtual în ultimele luni, Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătorește în perioada 22-28 iunie 2020 pe Victor Rebengiuc, actorul care joacă pe cele două scene ale Teatrului de peste 64 de ani. 

De asemenea, așa cum i-a obișnuit pe spectatorii săi de pretutindeni, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro și va transmite, vineri, 26 iunie, ora 19.00, spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, regia Petre Sava Băleanu (1974), decorul Doina Levintza, o producție care face parte din Arhiva de Aur a Societății Române de Televiziune. 

Din distribuție fac parte actorii: Gina Patrichi, Valeria Seciu, Octavian Cotescu, Dan Nuțu, Mihaela Murgu, Cornel Coman, Virgil Ogășanu, Dan Nasta și alții.

Filmat de cunoscutul regizor de radio și teatru tv, Petre Sava Băleanu, unul dintre inițiatorii teatrului de televiziune, spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, redă un univers populat de umor și amar, dar și de emblematica neputință a personajelor de a găsi calea unei comunicări autentice și a comprehensiunii.

Victor Rebengiuc face parte din galeria marilor actori ai Teatrului „Bulandra” și a fost întotdeauna identificat cu imaginea și profesionalismul acestei instituții. Se angajează la vârsta de 24 de ani și are șansa încă de la început de a juca alături de actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ștefan Ciubotărașu, Clody Bertola și de a fi distribuit în multe dintre spectacolele realizate de Liviu Ciulei. De altfel, Victor Rebengiuc consideră că alături de Liviu Ciulei, Radu Penciulescu și Lucian Pintilie a făcut o a doua școală. Pe toată perioada carierei sale a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală precum Caliban din „Furtuna” de W. Shakespeare, Brutus din „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, Stanley din „Un tramvai numit dorință”, Tipătescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, Pampon din „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale și multe, multe altele. În total, a dat viața unui număr de 66 de personaje doar la Teatrul „Bulandra”.

Despre Victor Rebengiuc s-a spus că este „un actor al contrastelor” (Liviu Ciulei), „un artist gladiator” (Valeriu Moisescu), „cel mai mare actor în viață” (Clody Bertola), „un artist prea mare ca să încapă în cuvinte” (Maia Morgenstern), dar, mai presus decât orice, Victor Rebengiuc este un slujitor dedicat al artei teatrale, un actor etalon al Teatrului „Bulandra”.

Vă aștepăm la Teatrul „Bulandra” online!

04
/11
/24

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18.30, la Cinema Elvire Popesco are loc deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții a UrbanEye Film Festival București, evenimentul anual care promovează, prin intermediul filmului, dialogul despre oraș și viața urbană și creează un cadru de întâlnire pentru cei preocupați de aceste subiecte.

04
/11
/24

Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.), împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București şi alte instituţii culturale partenere, prezintă proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „Bauhaus în linii de arhitectură”.

01
/11
/24

Începutul anului 2025 aduce în atenția publicului un eveniment unic, ce va reuni două figuri emblematice ale cercetării științifice și spirituale contemporane. Profesorul neurolog și psihiatru Dumitru Constantin-Dulcan, autorul cărții „Inteligența materiei”, și Neale Donald Walsch, autorul celebrei serii internaționale „Conversații cu Dumnezeu”, vor oferi o experiență de neuitat la Sala Palatului.

31
/10
/24

Festivalul SoNoRo începe mâine, 1 noiembrie 2024, cu un concert care deschide ediția nr. 19, intitulată Ex libris, la Palatul Bragadiru. Concertul „Păstorii nopții”, inspirat de cartea cu același titlu a scriitorului brazilian Jorge Amado, va fi susținut de Alexis Cárdenas & RECOVECO. Festivalul se va desfășura în București până în 11 noiembrie, apoi va continua în Cluj-Napoca în perioada 12-17 noiembrie.

30
/10
/24

PROFIL Pe actorul Robert Oprea îl puteți vedea la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, în spectacole precum „Ivanov” sau „Birlic”. De asemenea, îl puteți descoperi în „Cântăreața cheală” sau „Crimă la Howard Johnson”. Mai nou, face parte din distribuția spectacolului independent „Orfani” de Dennis Kelly, regizat de Laura Ducu, găzduit de Teatrelli. Despre provocările aduse de noul rol și despre drumul său în teatru am discutat într-un dialog pe care vă invităm să-l citiți.

30
/10
/24

Pe 22 octombrie 2024, la ora 17.00, Asociația Narative a lansat website-ul www.lumilaintersecții.ro în cadrul unui eveniment public care s-a desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara.

29
/10
/24

Anastasia Dade este actriță și aduce pe scenă autenticitate și emoție în rolul său din „Papiloma Party”, un proiect care deschide discuții despre educația sexuală și sănătatea publică.

29
/10
/24

Institutul Cultural Român a acordat duminică, 27 octombrie, în cadrul celei de-a XII-a ediții aFestivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași – FILIT, pentru al treilea an consecutiv, Premiul pentru cea mai bună traducere a unei cărți din limba română, inițiativă a Institutului Cultural Român care urmărește recunoașterea impactului literaturii române în lume, prin efortul exemplar al traducătorilor, excelenți ambasadori ai cărților românești în afara granițelor țării.