Săptămâna viitoare începe IN TRANSYLVANIA
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-viitoare-incepe-in-transylvania/

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).

Un articol de Liliana Matei|12 august 2015

Nu doar muzica este elementul cheie al evenimentului, deşi la ediţia din 2015 vor veni trupe dintre cele mai cunoscute, de la Waldeck (AT), Subcarpaţi (RO), Jaya the Cat (NL), N.O.H.A. (DE), ROA (RO), până la Lemon Bucket Orkestra (CA), Airtist (HU), Paiaka (FR) sau Pixels (RO). În line-up-ul festivalului sunt incluse şi două trupe tribute: Masterpiece – Tribute Metallica şi The Rock – Tribute AC/DC.

La In Transylvania te rupi pentru câteva zile de realitate, chiar dacă accesul la festival este extrem de facil iar zona beneficiază de peste 3000 de locuri de cazare. Asta desigur dacă nu alegi să vii cu cortul şi să te campezi în zona special amenajată a festivalului. Campingul va fi dotat cu grupuri sanitare şi duşuri iar accesul se va face în baza brăţării speciale de festival.

Zonele de after-party au o privelişte ameţitoare asupra Ţării Făgăraşului, iar terasele şi zonele de hamace sunt perfecte pentru a te relaxa, a citi o carte bună sau pur şi simplu pentru a admira natura.

Iar dacă vorbim despre after-party, punctăm din start că zona de DJ va fi acoperită de La Resistance DJ’S, anume: Primarie, Calin, Vygo, Saboar, Pavlov, Brody & Dr. Panda, BeatJunkz, Paul Adrian, Miazanoapte, Tiberiu & Vayda, Godeanu, Ielle.

Pe lângă activităţile de entertainment din incinta festivalului, la 100 de metri distanţă se află Aventura Parc Drăguş, un parc în care se găsesc 4 trasee de aventură de dificultate progresivă şi panouri de căţărare (pentru copii şi adulţi), teren de minigolf, tir cu arcul, trasee compuse exclusiv din coborâri în tiroliana etc. Participanţii la festival vor beneficia de un discount de 20% în Aventura Parc Drăguş în baza brăţării de acces la festival.

Obiectivele turistice nu sunt nici ele de neglijat: pe o rază de câţiva km de mers agale sau cu maşina ajungi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgăraşului, Herghelia Sâmbăta, satele săseşti specifice Trasilvaniei, Transfăgărăşanul, Bâlea Lac, Ştrandul Victoria. Creasta Munţilor Făgăraş oferă şi ea câteva trasee demne de luat în seama pentru amatorii de drumeţii.

Păstrând tradiţia, organizatorii festivalului – Asociaţia Padina Fest, au inclus în program şi o serie de competiţii sportive – Maratonul Transilvaniei fiind deja aşteptat de către iubitorii de ciclism (www.maratonultransilvaniei.ro).

In Transylvania foto 1

INFO

Biletele şi abonamentele pentru festival se pot achiziţiona online de pe site-urile www.myticket.ro, www.easyticket.ro, www.iabilet.ro, dar şi în format fizic, din reţeaua de magazine Diverta din toată ţara, reţeaua de magazine UMAN, agenţiile Perfect Tour, Magazinul Muzica (Bucureşti), Librăria Mihai Eminescu (Bucureşti), Senia, Sala Palatului (Bucureşti), la următoarele preţuri:

-Joi, 20 august 2015 – 15 lei
-Vineri, 21 august 2015 – 50 lei
-Sâmbătă, 22 august 2015 – 50 lei
-Duminică, 23 august 2015 – 20 lei

Abonament Festival – 80 lei

Din data de 19 august 2015 va fi posibilă achiziţionarea de bilete sau abonamente doar din zona de festival. Biletele pe zile vor avea acelaşi preţ, abonamentele vor fi 90 lei.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.

23
/10
/15

„Lor, țiganilor, să le mulțumim că ne-au păstrat muzica, această comoară ce abia acum o prețuim; numai dânșii (!) ne-au desgropat-o, au trecut-o și dat-o în păstrare din tată în fiu, cu acea grijă sfântă ce o au pentru ce le e mai scump pe lume: muzica.” - George Enescu, în urmă cu mai bine de un secol. Lucrări pe care odinioară le interpretau celebri lăutari şi care au reprezentat o puternică sursă de inspiraţie pentru Enescu în creaţiile proprii se vor auzi la Sala Radio miercuri, 28 octombrie, de la 19.00, într-un concert inedit care aduce pentru prima oră, în aceeaşi seară, pe aceeaşi scenă, ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO şi ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO.