Săptămâna viitoare începe IN TRANSYLVANIA
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-viitoare-incepe-in-transylvania/

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).

Un articol de Liliana Matei|12 august 2015

Nu doar muzica este elementul cheie al evenimentului, deşi la ediţia din 2015 vor veni trupe dintre cele mai cunoscute, de la Waldeck (AT), Subcarpaţi (RO), Jaya the Cat (NL), N.O.H.A. (DE), ROA (RO), până la Lemon Bucket Orkestra (CA), Airtist (HU), Paiaka (FR) sau Pixels (RO). În line-up-ul festivalului sunt incluse şi două trupe tribute: Masterpiece – Tribute Metallica şi The Rock – Tribute AC/DC.

La In Transylvania te rupi pentru câteva zile de realitate, chiar dacă accesul la festival este extrem de facil iar zona beneficiază de peste 3000 de locuri de cazare. Asta desigur dacă nu alegi să vii cu cortul şi să te campezi în zona special amenajată a festivalului. Campingul va fi dotat cu grupuri sanitare şi duşuri iar accesul se va face în baza brăţării speciale de festival.

Zonele de after-party au o privelişte ameţitoare asupra Ţării Făgăraşului, iar terasele şi zonele de hamace sunt perfecte pentru a te relaxa, a citi o carte bună sau pur şi simplu pentru a admira natura.

Iar dacă vorbim despre after-party, punctăm din start că zona de DJ va fi acoperită de La Resistance DJ’S, anume: Primarie, Calin, Vygo, Saboar, Pavlov, Brody & Dr. Panda, BeatJunkz, Paul Adrian, Miazanoapte, Tiberiu & Vayda, Godeanu, Ielle.

Pe lângă activităţile de entertainment din incinta festivalului, la 100 de metri distanţă se află Aventura Parc Drăguş, un parc în care se găsesc 4 trasee de aventură de dificultate progresivă şi panouri de căţărare (pentru copii şi adulţi), teren de minigolf, tir cu arcul, trasee compuse exclusiv din coborâri în tiroliana etc. Participanţii la festival vor beneficia de un discount de 20% în Aventura Parc Drăguş în baza brăţării de acces la festival.

Obiectivele turistice nu sunt nici ele de neglijat: pe o rază de câţiva km de mers agale sau cu maşina ajungi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgăraşului, Herghelia Sâmbăta, satele săseşti specifice Trasilvaniei, Transfăgărăşanul, Bâlea Lac, Ştrandul Victoria. Creasta Munţilor Făgăraş oferă şi ea câteva trasee demne de luat în seama pentru amatorii de drumeţii.

Păstrând tradiţia, organizatorii festivalului – Asociaţia Padina Fest, au inclus în program şi o serie de competiţii sportive – Maratonul Transilvaniei fiind deja aşteptat de către iubitorii de ciclism (www.maratonultransilvaniei.ro).

In Transylvania foto 1

INFO

Biletele şi abonamentele pentru festival se pot achiziţiona online de pe site-urile www.myticket.ro, www.easyticket.ro, www.iabilet.ro, dar şi în format fizic, din reţeaua de magazine Diverta din toată ţara, reţeaua de magazine UMAN, agenţiile Perfect Tour, Magazinul Muzica (Bucureşti), Librăria Mihai Eminescu (Bucureşti), Senia, Sala Palatului (Bucureşti), la următoarele preţuri:

-Joi, 20 august 2015 – 15 lei
-Vineri, 21 august 2015 – 50 lei
-Sâmbătă, 22 august 2015 – 50 lei
-Duminică, 23 august 2015 – 20 lei

Abonament Festival – 80 lei

Din data de 19 august 2015 va fi posibilă achiziţionarea de bilete sau abonamente doar din zona de festival. Biletele pe zile vor avea acelaşi preţ, abonamentele vor fi 90 lei.

09
/05
/19

Astăzi și mâine (9 și 10 mai 2019), de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program  uvertura operei Nabucco de Giuseppe Verdi, Concertul nr. 3, în do major, pentru pian şi orchestră, op. 26, de Serghei Prokofiev și Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann. Solistă în concertul lui Serghei Prokofiev va fi pianista Eva Yulin Shen, singura artistă care a primit şapte ani consecutiv distincţia „The Cultural Youth Ambassador Music Talent Awards“ acordată de guvernul taiwanez.

08
/05
/19

Șapte orașe și cinci țări – Germania, Franța, Italia, Canada și Moldova – vor găzdui în acest an reprezentații asociate Festivalului Internațional „George Enescu”, onorând astfel extraordinara moștenire muzicală a marelui compozitor român. Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 31 august - 22 septembrie. 

07
/05
/19

Opera Națională București prezintă joi, 9 mai, începând cu ora 18:30 Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, iar conceptul regizoral poartă semnătura lui Alex Nagy. Pe scenă vor evolua soliștii Oana Andra, Simonida Luțescu, Stanca Maria Manoleanu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Crina Zancu, Lucian Corchiș, Paul Lungu, Daniel Pop, Filip Panait, cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București. 

06
/05
/19

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce și-a propus să aducă în atenția publicului arta dansului profesionist din România și din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.