„Șapte pictori din livada de goji”- expoziţie de pictură chineză contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/sapte-pictori-din-livada-de-goji-expozitie-de-pictura-chineza-contemporana/

Meda Popea Arts& Events anunţă deschiderea în luna septembrie a unui nou sezon de expoziţii, workshop-uri si performance-uri organizate de Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane în spaţiul cultural Gallery (Leonida 9-11).

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2015

“Șapte pictori din livada de goji” este o expoziţie de pictură contemporană chineză având ca pretext fructul de goji, folosit de secole în medicina tradiţională chineză. Un eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Chinei. Vernisaj: 11 septembrie, ora 19.00, Gallery, strada Leonida 9-11.

Sunteți invitați într-o lume fascinantă creată pe pânză de pictori chinezi contemporani originari din municipiul Yingchuan din nord-vestul Chinei. Unii dintre ei au fost mult timp implicați în activitățile catedrei, alţii activează ca artiști profesioniști, in timp ce alții conduc instituții profesionale în diferite orașe. Stilurile lor sunt diferite, variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă.

Despre artiști

He Lihong a venit special pentru expozițiile din România si este unul dintre cei mai reprezentativi gravori de lemn din China, tehnica folosită de el fiind mult diferită de cea convențională.

Artista Liu Yan iși exprimă sentimentele și gândirea prin picturi, iar din punctul sau de vedere această abordare este una directă, mult mai aproapiată de adevăr.

Wang Xinwu este renumit în cercurile artistice atât prin mulțimea de tablouri premiate, cât și printr-o serie de lucrări teoretice și de critică de artă publicate în ziare și reviste.
Artistul Sun Quanyi, prezinta in lucrarile sale dragostea față de pământul natal, aceasta reieșind și din titlurile operelor sale „s-a înroșit fructul goji”, „floare de măslin sălbatic”.
Wang Xuefeng este un pictor din rândul minorităţilor naţionale, iar tematica etnică este punctul culminant al operei sale.

Zhang Jinfeng este cea mai tânără dintre toți cei șapte pictori chinezi. A absolvit prestigioasa Academie Centrală de Arte Frumoase din Beijing și are o serie de lucrări premiate. Ea este acum vice-președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din municipiul Yinchuan – adjunctul domnului He.

Wang Quanyin, cel mai în vârstă dintre toți cei șapte, nu se abate de la stilul realist figurativ și căută să privească realitatea vieții din mai multe unghiuri, astfel încât lucrările sale să reflecte emoțiile umane reale.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!