Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarbatoarea-floriilor-in-parcul-artelor-2/

Duminică, 24 aprilie 2016, între orele 10.00-22.00 cetăţenii Sectorului 3 şi nu numai sunt asteptati în Parcul Titan la ‘SĂRBĂTOAREA FLORIILOR ÎN PARCUL ARTELOR’, eveniment care deschide sezonul spectacolelor în aer liber din anul 2016, realizate de CCCA.

Un articol de Petre Ivan|22 Aprilie 2016

Evenimentul incepe la orele 10:00 prin vernisarea Expoziției ‘Învierea — Istorie și Tradiții’, începând cu orele 11.00 copiii sunt așteptați în ‘Orașul Iepurașului’ unde pot participa la ateliere de pictură pe ceramică, creație florală, face painting sau modelarea baloanelor.

De asemenea, cei mici vor fi încântați de Expoziția de iepurași, iar programul educațional ‘Pepiniera de Talente ‘ a Sectorului 3 va fi prezent prin expoziția tematică a atelierelor de icoane pe sticlă și arte plastice.

Pe scena de pe malul lacului, formația Truverii va susține Recitalul de muzică veche ‘La venirea primăverii’ urmat de Spectacolul de magie dedicat atât copiilor cât și părinților și susținut de actorul-magician Bogdan Muntean.

Prima cursă din acest sezon a Trenulețului european, singurul trenuleț gratuit din București și dedicat copiilor, va porni în jurul orelor 13:00 din fața Sărbătoarea Floriilor în Parcul ArtelorScenei de lângă lac.

Seara, începând cu orele 19:00 pe scena din Parcul Artelor vor urca peste 130 de artiști care vor susține Concertul Extraordinar de Paște ediția a III-a, dedicat principalelor confesiuni religioase din România.

Marea creație muzicală religioasă semnată de Johann Sebastina Bach, Georg Friedrich Handel, Gioachinno Rossini, va fi interpretată de soliștii Rodica Vică ( Austria), Maria Jinga ( Opera Națională București), Liviu Indricău( Opera Națională București), Ion Dimieru (Germania) Ovidiu Leonaș (orgă), Mircea Marian( violoncel).

Lor li se vor alătura Corala Bărbătească ‘Armonia’ dirijată de arhid.asist.univ.dr.Iulian Dumitru, Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga și Orchestra Symphactory, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Concertul se va încheia cu celebra creație muzicală ‘ Stabat Mater’ a lui Gioachino Rossini, prezentată pentru prima dată integral, în aer liber, într-un parc din București. Evenimentul este prezentat de Eveline Păuna și este bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 și este finanțat de Primăria și Consiliul Local Sector 3.

Intrarea este liberă.

Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor

Foto: Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor – Primăria Sectorului 3, Centrul Cultural Casa Artelor

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

Page 1 of 76512345...102030...Last »