Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarbatoarea-floriilor-in-parcul-artelor-2/

Duminică, 24 aprilie 2016, între orele 10.00-22.00 cetăţenii Sectorului 3 şi nu numai sunt asteptati în Parcul Titan la ‘SĂRBĂTOAREA FLORIILOR ÎN PARCUL ARTELOR’, eveniment care deschide sezonul spectacolelor în aer liber din anul 2016, realizate de CCCA.

Un articol de Petre Ivan|22 Aprilie 2016

Evenimentul incepe la orele 10:00 prin vernisarea Expoziției ‘Învierea — Istorie și Tradiții’, începând cu orele 11.00 copiii sunt așteptați în ‘Orașul Iepurașului’ unde pot participa la ateliere de pictură pe ceramică, creație florală, face painting sau modelarea baloanelor.

De asemenea, cei mici vor fi încântați de Expoziția de iepurași, iar programul educațional ‘Pepiniera de Talente ‘ a Sectorului 3 va fi prezent prin expoziția tematică a atelierelor de icoane pe sticlă și arte plastice.

Pe scena de pe malul lacului, formația Truverii va susține Recitalul de muzică veche ‘La venirea primăverii’ urmat de Spectacolul de magie dedicat atât copiilor cât și părinților și susținut de actorul-magician Bogdan Muntean.

Prima cursă din acest sezon a Trenulețului european, singurul trenuleț gratuit din București și dedicat copiilor, va porni în jurul orelor 13:00 din fața Sărbătoarea Floriilor în Parcul ArtelorScenei de lângă lac.

Seara, începând cu orele 19:00 pe scena din Parcul Artelor vor urca peste 130 de artiști care vor susține Concertul Extraordinar de Paște ediția a III-a, dedicat principalelor confesiuni religioase din România.

Marea creație muzicală religioasă semnată de Johann Sebastina Bach, Georg Friedrich Handel, Gioachinno Rossini, va fi interpretată de soliștii Rodica Vică ( Austria), Maria Jinga ( Opera Națională București), Liviu Indricău( Opera Națională București), Ion Dimieru (Germania) Ovidiu Leonaș (orgă), Mircea Marian( violoncel).

Lor li se vor alătura Corala Bărbătească ‘Armonia’ dirijată de arhid.asist.univ.dr.Iulian Dumitru, Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga și Orchestra Symphactory, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Concertul se va încheia cu celebra creație muzicală ‘ Stabat Mater’ a lui Gioachino Rossini, prezentată pentru prima dată integral, în aer liber, într-un parc din București. Evenimentul este prezentat de Eveline Păuna și este bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 și este finanțat de Primăria și Consiliul Local Sector 3.

Intrarea este liberă.

Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor

Foto: Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor – Primăria Sectorului 3, Centrul Cultural Casa Artelor

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

Page 1 of 78312345...102030...Last »