Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarbatoarea-floriilor-in-parcul-artelor-2/

Duminică, 24 aprilie 2016, între orele 10.00-22.00 cetăţenii Sectorului 3 şi nu numai sunt asteptati în Parcul Titan la ‘SĂRBĂTOAREA FLORIILOR ÎN PARCUL ARTELOR’, eveniment care deschide sezonul spectacolelor în aer liber din anul 2016, realizate de CCCA.

Un articol de Petre Ivan|22 aprilie 2016

Evenimentul incepe la orele 10:00 prin vernisarea Expoziției ‘Învierea — Istorie și Tradiții’, începând cu orele 11.00 copiii sunt așteptați în ‘Orașul Iepurașului’ unde pot participa la ateliere de pictură pe ceramică, creație florală, face painting sau modelarea baloanelor.

De asemenea, cei mici vor fi încântați de Expoziția de iepurași, iar programul educațional ‘Pepiniera de Talente ‘ a Sectorului 3 va fi prezent prin expoziția tematică a atelierelor de icoane pe sticlă și arte plastice.

Pe scena de pe malul lacului, formația Truverii va susține Recitalul de muzică veche ‘La venirea primăverii’ urmat de Spectacolul de magie dedicat atât copiilor cât și părinților și susținut de actorul-magician Bogdan Muntean.

Prima cursă din acest sezon a Trenulețului european, singurul trenuleț gratuit din București și dedicat copiilor, va porni în jurul orelor 13:00 din fața Sărbătoarea Floriilor în Parcul ArtelorScenei de lângă lac.

Seara, începând cu orele 19:00 pe scena din Parcul Artelor vor urca peste 130 de artiști care vor susține Concertul Extraordinar de Paște ediția a III-a, dedicat principalelor confesiuni religioase din România.

Marea creație muzicală religioasă semnată de Johann Sebastina Bach, Georg Friedrich Handel, Gioachinno Rossini, va fi interpretată de soliștii Rodica Vică ( Austria), Maria Jinga ( Opera Națională București), Liviu Indricău( Opera Națională București), Ion Dimieru (Germania) Ovidiu Leonaș (orgă), Mircea Marian( violoncel).

Lor li se vor alătura Corala Bărbătească ‘Armonia’ dirijată de arhid.asist.univ.dr.Iulian Dumitru, Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga și Orchestra Symphactory, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Concertul se va încheia cu celebra creație muzicală ‘ Stabat Mater’ a lui Gioachino Rossini, prezentată pentru prima dată integral, în aer liber, într-un parc din București. Evenimentul este prezentat de Eveline Păuna și este bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 și este finanțat de Primăria și Consiliul Local Sector 3.

Intrarea este liberă.

Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor

Foto: Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor – Primăria Sectorului 3, Centrul Cultural Casa Artelor

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

27
/10
/20

Itinerama – Țara Făgărașului la București aduce, în perioada 28 octombrie – 15 noiembrie, evenimentul „Povestiri din Țara Făgărașului”, un proiect foto-video semnat de Adriana Lucaciu, care își propune să deschidă curiozitatea publicului bucureștean pentru ținutul istoric din Transilvania, aflat la nici patru ore distanță de capitală.

26
/10
/20

„Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu” este un volum captivant despre Asia Orientală, apărut în această lună la Editura Humanitas, din care vă oferim o povestire în exclusivitate. Ediția include ilustrații de Mihail Coșulețu.

26
/10
/20

Pentru lecturile din serile lungi de toamnă, vă propunem un roman nominalizat la Premiul Strega 2019, recent apărut și în limba română, la Editura Polirom: „Adio, fantasme”, de Nadia Terranova (traducere din italiană de Cerasela Barbone).

23
/10
/20

Teatrul Național Iași, alături de poporul din Belarus, în proiectul „Belarus(ia) ̶ Lecturi la nivel mondial” Belarus(sia) Worldwide Reading Project), cu un eveniment excepțional: INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureichik. Luni, de la ora 19:00, la Sala Teatru³, spectacol-lectură în cadrul proiectului LECTURI³.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »