Sarbatoarea Floriilor, în Parcul Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarbatoarea-floriilor-in-parcul-artelor/

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor un eveniment extraordinar dedicat Sărbătorilor Pascale. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 4 aprilie 2015, între orele 10.00-22.00, în Parcul Titan

Un articol de Petre Ivan|31 Martie 2015

Sarbatoarea Floriilor, în Parcul Artelor / Începând cu orele 10.00 în Parcul Titan sunt aşteptaţi cei mici dar și cei mari în ”Orașul Iepurașului”, unde vor avea loc expoziții de flori și iepurași, ambele cu vânzare, sesiuni de face painting și de modelarea baloanelor.

Pe scena de pe malul lacului, trupa de teatru Gestual Art îi invită pe copii, părinți și bunici la spectacolul de teatru în aer liber ”Iepurașul Ronțăici și…Miți și Piți”.

Actorii Teatrului Național pentru Copiii ”Abracadabra” împreună cu Marian Râlea le vor spune ”Povestea Florilor și Povestea Sarbatoarea FloriilorIepurașului”.

În Parcul Artelor va fi deschisă marea Expoziție în aer liber ”ÎNVIEREAISTORIE ȘI TRADIȚII” și expoziții de icoane pe sticlă, iar seara de la ora 18,00 pe scena din Parcul Artelor vor urca Adrian Naidin și Gabriel Bălașa care vor susține recitalul extraordinar ”Ninsoarea Mieilor”.

De la ora 19.30 pe aceași scenă, peste 130 de artiști vor susține Concertul Extraordinar de Paște ediția a II-a, dedicat principalelor confesiuni religioase din România – creații muzicale semnate de P.Constantinescu, G.F. Haendel, J.S.Bach, în interpretarea tinerei generații de soliști: soprana Irina Baianț, mezzosoprana Maria Jinga, tenorul George Ionuț Vârban, baritonul Cătălin Țoropoc acompaniați de Orchestra Simfonică București, dirijată de Tiberiu Soare și de Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga.

Concertul se va încheia pe acordurile înălțătoare ale ”Requiem”-ului de Mozart. ”Sărbătoarea Floriilor în Parcul Artelor” este un eveniment bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb. Intrarea este liberă.

Foto: Sarbatoarea Floriilor – facebook

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

17
/04
/19

Festivalul Național de Teatru anunță difuzarea publică a documentarului „Atelier Cehov – Silviu Purcărete” – un making-of al Atelierului Cehov – Purcărete (organizat de FNT la Sinaia în iulie 2018). Documentarul va fi difuzat miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 22.00, în premieră online pe site-ul www.fnt.ro, pe pagina de Facebook a FNT și pe contul de Youtube al UNITER.

16
/04
/19

UNATC „I.L. Caragiale” din București și Centrul de studii și experimente teatrale „Crin Teodorescu” organizează, în perioada 16 aprilie - 21 aprilie 2019, masterclass-ul de artă regizorală “FUNDAMENTELE ARTEI REGIZORALE” sustinut de prof.dr. David Esrig, director al Academiei de Artele Spectacolului Athanor din Passau, Germania si Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Un incendiu a izbucnit în aceasta seară la catedrala Notre-Dame din Paris. "Asistăm la prăbușirea celui mai vizitat monument istoric din lume" a declarat, referitor la acest fapt, un istoric francez. Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora României.

Page 1 of 79112345...102030...Last »