Scala din Milano deschide noua stagiune cu „Attila”, de Giuseppe Verdi. Woody Allen, printre invitați
https://www.ziarulmetropolis.ro/scala-din-milano-deschide-noua-stagiune-cu-attila-de-giuseppe-verdi-woody-allen-printre-invitati/

Regizorul Woody Allen şi cântăreaţa Cecilia Bartoli figurează printre invitaţii noii stagiuni 2018-2019 de la Scala din Milano, care se va deschide cu opera „Attila”, de Verdi. „Attila”, de Giuseppe Verdi, a fost aleasă pentru seara de deschidere.

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2018

Ca şi în stagiunile precedente, celebrul teatru va aduce un omagiu tradiţiei italiene, un „stâlp” pentru Scala, potrivit directorului său artistic şi administrator, Alexander Pereira.

„Jumătate dintre titluri trebuie să fie dedicate repertoriului italian, pentru că opera s-a născut aici”, a explicat el miercuri în timpul unei conferinţe de presă.

„Attila”, de Giuseppe Verdi, a fost aleasă pentru seara de deschidere, unul dintre momentele-cheie ale vieţii culturale italiene, care are loc în fiecare an pe 7 decembrie, ziua Sfântului Ambrozie, patronul oraşului.

Lucrarea, creată în 1846, va fi prezentată sub bagheta lui Riccardo Chailly, directorul muzical de la Scala, într-o punere în scenă de Davide Livermore.

Rusul Ildar Abdrazakov îl va interpreta pe Attila, în timp ce Odabella – un rol „dificil” după cum spune Pereira – va fi interpretat de soprana de origine spaniolă Saioa Hernandez.

De Verdi, Scala va mai prezenta şi „I Masnadieri” şi „Rigoletto”, în două noi producţii, şi „La Traviata”, în regia lui Myung-Whun Chung, care îl va avea în anumite seri pe Placido Domingo în rolul lui Giorgio Germont.

În plus faţă de repertoriul italian, pe afiş vor fi şi „Cenuşăreasa”, de Rossini, „Elixirul dragostei, de Donizetti, „Manon Lescaut”, de Puccini, în prima sa versiune prezentată în 1893 la Torino, şi „Gianni Schicci” de acelaşi compozitor.

Această operă va fi interpretată de elevi ai Academiei de Teatru de la Scala, în versiunea pusă în scenă în 2015 la Los Angeles de Woody Allen.

Anul 2019 va marca de asemenea pentru Scala şi debutul unei colaborări cu starul Cecilia Bartoli, care a „suscitat o mare atenţie vizavi de muzica barocă în Italia”. Cecilia Bartoli o va interpreta pe Cleopatra în „Julius Caesar”, de Handel, în octombrie şi noiembrie 2019.

Printre alte mari opere aşteptate în stagiunea următoare se numără: „Idomeneo”, de Mozart sau „Ariadne auf Naxos”, de Strauss, în care Pereira va juca rolul majordomului. Fanii baletului vor putea să vadă „Giselle”, „Petite mort” sau Boléro”.

Foto: Scala – facebook

16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

15
/05
/23

În lunile mai și iunie 2023 are loc primul turneu național intitulat Trei Tenori ieșeni, care aduce în fața publicului din întreaga țară trei dintre cei mai importanți tenori ai scenelor românești, care au ca numitor comun, în afara unor voci cu totul excepționale, faptul că își leagă numele în această perioadă de frumoasa evoluție a scenei muzicale ieșene actuale.

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.