#ScenaVirtualaTAMTAM live din 20 martie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/scenavirtualatamtam-live-din-20-martie-2020/

Dat fiind contextul global, echipa #TAMTAMFestival, organizatorul evenimentului cu acelaşi nume, decis să îşi regândească activitatea, aceea de antreprenor cultural, lansând iniţiativa #ScenaVirtualaTamTam începand cu 20.03.2020.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2020

Această inițiativă are rolul de a oferi spectatorilor șansa de a urmări spectacole diverse, versatile și omogene într-o manieră spotană și naturală, ca un firesc #TAMTAM, în perioada urmatoare, prin intermediul transmisiunilor live.

Partenerii Scenei Virtuale TAMTAM nu au înârziat să apară: FIHR (Federatia Industriei Hotelierilor din Romania), UCIMR, Enjoy TV.

Este un moment de solidaritate umana de a ne susține, menținând un minim de normalitate în viețile noastre, contribuind fiecare pe măsura menirii sale. Este important să ne protejăm și să respectăm reglementările legate de distanța sociala și este totodată datoria noastră să îi susținem pe cei dragi nouă, familiile noastre.

Este responsabil și vital ca  în aceasta perioadă să ne distanțăm și mai mult, folosindu-ne de soluțiile existente, iar pentru artiști este vital să se urce în continuare pe scenă, așa cum pentru spectatori, este vital să se bucure în continuare de actul artistic, având grijă fiecare de binele fiecăruia.

Mulți dintre artiștii noștri fac parte din comunitatea artiștilor independenți, de aceea #ScenaVirtuala se va susține și prin vânzarea de bilete. Anumiți artiști au ales să își doneze încasările pentru anumite concerte, pentru a susține acele cauze ce ne susțin pe toți. La fel, puteți alege să sustineți #ScenaVirtualaTAMTAM fiind responsabili, de la distanță, dar totuși împreună!

Declarație Horia Mihail, pianist, co-fondator TAMTAM Festival: În această perioadă gândul meu se îndreaptă cu îngrijorare către toți cei care se află în dificultate, fie că își susțin familiile să își continue viața decent, fie către cei care își pun viața în slujba semenilor, pentru a lupta în linia întâi împotriva COVID-19. Împreună cu ei și solidar acestor nevoi, îi chem alături pe toți artiștii interesați să se exprime în continuare prin intermediul transmisiunilor live. Voi susține primul recital vineri,  iar încasările vor fi donate. Îi invit pe toți spectatorii care doresc să se bucure de muzică să ne urmărească și să susțină aceasta inițiativă.

„Ne dorim să rămanem aproape de spectatorii noștri și să îi avem în număr cât mai mare aproape, deși aflați în casele lor în siguranță. În aceste momente vrem să le aducem acea energie de care toți avem nevoie pentru a trece de această perioadă dificila, știind că arta ne ține împreună. Să stai săptămâni în casă, privat de orice posibilitate de a-ți ”trata” sufletul cu artă, cu frumosul, poate avea niște urmări neplăcute pe termen lung. De aceea vă așteptăm să ne dăm drumul emoției împreună în spațiul virtual.” declară Ioan-Dragoș Dimitriu, pianist, co-fondator TamTamFestival.

Primele spectacole vor incepe de vineri cu un recital de pian la patru mâini oferit de pianiștii și fondatorii FestivaluluiTAMTAM și vor continua într-un program ce va fi în continuu lărgit pe tamtam.live Spectatorii primesc detalii amănunțite despre modul cum se pot achizitiona biletele și detalii tehnice de conectare.

Mai multe informații despre campanie și concerte sau spectacole găsiți accesand pagina #ScenaVirtualaTAMTAM: tamtam.live

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Despre TamTamFestival:

Este un Festival ce înglobează cele cinci arte (muzică, dans, teatru, film, arte vizuale), se desfășoară în Brașov din 2019 și a transformat orașul în emoție, aducând spectacole și manifestări surprinzătoare într-un week-end din luna iulie. Scena a coborât în stradă, centrul orașului a devenit un loc eclectic, iar spațiile clasice, dar și neconvenționale, au fost perfect arătate spectatotilor.

Publicul activ, dornic să exploreze noi teritorii alături de artiști, a participat la o varietate de manifestări ce s-au transformat intr-o platformă de educație prin cultură care susține în continuare artiștii și arta în toate formele ei.


Foto: https://kindertrips.com/

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.