Școala de Duminică: Sesiune cursuri – primăvară 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/scoala-de-duminica-sesiune-cursuri-primavara-2016/

Începând cu 3 aprilie 2016, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L.Caragiale” Bucureşti, îşi redeschide porţile nu doar pentru studenţi. Pentru al şaselea an consecutiv, Școala de Duminică demarează cu o nouă sesiune de cursuri într-un nou format intensiv numit UNATC Alternativ.

Un articol de |18 Martie 2016

Profesori ai universității cu cea mai veche tradiție din țară în domeniile  teatru  și  cinematografie, îi așteaptă pe toți cei pasionați de aceste două specializări să își îmbunătățească și exerseze calitățile într-un mediu profesionist, cu valoare recunoscută.

Față de anii trecuți, noul program UNATC Alternativ este centrat pe cursuri intensive, mai eficiente din punct de vedere al timpului dar și mai bogate în ceea ce privește conținutul.

Noul concept este dedicat omului modern care are nevoie să beneficieze de maximul de cunoștințe și de experiență aplicată, într-un format concentrat. În acest sens, am reorganizat Școala de Duminică în UNATC Alternativ, din dorința de a oferi un program de educație nonformală mai eficient calitativ dar și cantitativ.

În noua formulă. Școala de Duminică presupune în continuare un format de 10 cursuri, dar acestea sunt organizate în 5 duminici.

     Cursurile din sesiunea primăvară 2016 sunt:

  1. ACTORIE – Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Asist. univ. dr. Mihai Brătilă
  2. ACTORIE PENTRU TINERI (12 – 18 ANI). WORKSHOP INTENSIV – Lect. univ. dr. Dana RotaruȘcoala de Duminică
  3. MARI REGIZORI ȘI POETICILE LOR FILMICE – Prof.univ.dr. Laurențiu Damian
  4. EDUCAŢIA ŞI EXPRESIA VORBIRII. TEHNICI DE COMUNICARE – Lect. univ. dr. Viorica Vatamanu
  5. ACTORIE DE FILM – Lect. univ. dr. Florin Kevorkian
  6. SCENOGRAFIA ŞI ARTA COSTUMULUI – Conf. univ. dr. Adriana Raicu
  7. DANS CONTEMPORAN SI EXPRESIVITATE CORPORALĂ – Lect. univ. dr. Lorette Enache
  8. FOTOGRAFIE ȘI ELEMENTE DE LIMBAJ VIZUAL – Lect. univ. dr. Dragoș Popescu
  9. PRELUCRAREA FOTOGRAFIEI DIGITALE – Conf. univ. dr. Marius Nedelcu
  10. DEZVOLTAREA INTELIGENȚEI EMOȚIONALE PRIN TEHNICI TEATRALE – drd. UNATC și masterand în Psihoterapie Beatrice Meda

La finalul cursului fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat de UNATC.

Școala de Duminică este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vîrstă, indiferent de pregătirea profesională, girat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ’’I.L.Caragiale’’, ce oferă un cadru profesionist de pregătire teoretică şi practică celor care vor să dobândească noţiuni elementare şi practici avansate în domenii în care, astăzi, se investeşte extrem de puţin în învăţământul românesc.

Șoala de Duminică îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

Mai multe detalii despre structura fiecărui curs, taxe de participare, reduceri şi descrierea temelor pentru cele 5 întâlniri, puteţi găsi aici .

Înscrierile se fac până pe data de 2 aprilie, trimiţând pe adresa de mail scoaladeduminica@yahoo.com o copie după CI şi opţiunea pentru cursul ales sau: la sediul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” la Rectorat (etajul 1), de luni până vineri, între orele 11:00 și 16:00 (acte necesare: copie carte de identitate).

Persoane de contact: Beatrice Meda Tel.: 0726239797, Găurean Rodica Tel.: 0722515100 /  Site oficial: www.unatc.ro/scoaladeduminica/index.php, E-mail: scoaladeduminica@yahoo.com

Foto: ȘCOALA DE DUMINICĂ – unatc.ro

23
/01
/19

După ediția plină de succes din 2018, care a adunat peste 15.000 de spectatori la concertele live din Piața „George Enescu” și la evenimentele conexe de la ARCUB, cea de-a opta ediție a Bucharest Jazz Festival organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, se va desfășura, anul acesta, în perioada 1-7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la ARCUB, și îl va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc.

22
/01
/19

CRONICĂ DE FILM Ales în 2018 cel mai bun film în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, „Border” („La graniță”), al doilea lungmetraj, extrem de inventiv, al regizorului iraniano-suedez Ali Abbasi, aduce fantasticul în cel mai banal cotidian și vorbește despre alteritate într-un mod surprinzător și profund original.

22
/01
/19

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles. Nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate de actorii Tracee Ellis Ross şi Kumail Nanjiani.

22
/01
/19

Film Now și Digi 24 transmit în direct, astăzi, 22 ianuarie, în jurul orei 15.20, anunțul oficial al nominalizărilor la premiile Academiei Americane de Film. Cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

22
/01
/19

Știu că sunteți curioși să aflați câte ceva și despre mama. Sincer să fiu, mă încearcă și pe mine aceeași curiozitate. Să aflu mai mult decât știu deja. În primul rând, știu că mama se roagă în fiecare seară la Dumnezeu pentru mine și pentru sora mea.

22
/01
/19

Noaptea, când stau în cutiuța mea și torc cu ochii la focul din sobă, mă gândesc deseori la Tomiță, pe care nu l-am mai văzut de mai bine de trei săptămâni. L-am simpatizat încă de când s-a născut, în special pentru numele lui de motan.

20
/01
/19

Se joacă la Teatrul Bulandra din București spectacolul „Treapta a noua” (în adapterea scenică a Ancăi Maria Colțeanu), după un text de Tom Ziegler, cu actrițele Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Ștefănescu și Adela Bengescu.

18
/01
/19

Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.

18
/01
/19

Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. Sunt foarte fericită că-mi pot lua cu mine toate jucăriile și că voi zbura cu avionul. Pentru că nu am mai zburat cu avionul niciodată, recunosc că sunt emoționată.

18
/01
/19

Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că în mai puțin de o lună și jumătate doctorii de la Marie Currie îmi vor spune, fără menajamente: "Copilul dvs are cancer", l-aș fi trimis cu trotineta la balamuc.

18
/01
/19

Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea o secundă pentru ea dedicându-se total nouă, tata abia dacă se îndura să ne alerge seara un pic în jurul mesei, prefăcându-se că este căpcăun.

Page 1 of 77112345...102030...Last »