„Școala nevestelor”, „Tinerețea noastră” și „Liliom” se întorc în noua stagiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/scoala-nevestelor-tineretea-noastra-si-liliom-se-intorc-in-noua-stagiune/

Pentru luna septembrie, când începe noua stagiune teatrală, Centrul Cultural LUMINA a programat reprezentaţii cu cele mai recente producţii ale sale.

Un articol de Liliana Matei|10 august 2022

Astfel, pe 4 și 8 septembrie vor avea loc primele două reprezentații din stagiunea 2022-2023, ambele seri fiind dedicate comediei. De la ora 19.00, la Pavilionul C3 din Romexpo, spectatorii sunt așteptați la „Școala nevestelor” de J.B.P. Molière. Distribuția este alcătuită din actorii Adrian Nicolae, Alexandru Pavel, Ana Crețu, Tudor Cucu-Dumitrescu, Codrin Boldea, Voicu Aaniței. Direcția de scenă îi aparține lui Victor Ioan Frunză, iar decorul și costumele sunt create de scenografa Adriana Grand.

Urmează „Tinerețea noastră” de Kenneth Lonergan, programat pe 11 septembrie, la ora 19.00. În distribuția acestui spectacol despre sfârșitul copilăriei, artefactele inocenței și primul pas spre maturitate, spectatorii îi vor putea urmări pe scenă pe Alexandru Pavel, Ana Crețu și Tudor Cucu-Dumitrescu. Reprezentația se va desfășura tot la Pavilionul C3 de la Romexpo.

Acolo publicul este invitat și la spectacolul „Liliom. Viața și moartea unui vagabond” de Molnár Ferenc, care va avea loc pe 15 septembrie, la ora 19.00.

Interpretează: George Costin, Ana Crețu, Mirela Zeța, Alexandru Pavel, Codrin Boldea, Tudor Cucu Dumitrescu, Adrian Ban, Visarion Udatu, Sami Al-Tawel, Ioana Neacșu, Ioana Nicolae, Iza Radu, Flavia Martac.

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Scenografia: Adriana Grand

Coordonare muzicală: Andreea Csibi-Buzică.

Biletele pot fi achiziționate de aici: www.bilet.ro.

Foto: Adriana Grand

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

06
/10
/22

Organizatorii proiectului „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului” lansează un apel către toți brașovenii care doresc să contribuie la construirea unei hărți emoționale a orașului, alcătuită din imagini din arhivele lor personale.

05
/10
/22

Unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, Spotlight revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

04
/10
/22

Spectacolul „Aproape”, titlu original „Almost, Maine”, de John Cariani, va avea premiera pe 7, 8, 9 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, în regia lui Eugen Gyemant.