Scor Alb, scurtmetrajul lui Marius Olteanu , în competitia oficială la Busan IFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/scor-alb-scurtmetrajul-lui-marius-olteanu-in-competitia-oficiala-la-busan-iff/

Scurtmetrajul independent “Scor Alb”/ “Tie” în regia lui Marius Olteanu va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Busan (Coreea). Evenimentul se va desfăşura luna viitoare, în perioada 24-28 Aprilie.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2015

Scor Alb, produs de Wearebasca, cu Ioana Flora și Alexandru Potocean în distribuție, a fost selectat în competiția oficială a celui mai important festival de scurtmetraje din Coreea de Sud.  Anual în cadrul evenimentului sunt prezentate peste 140 de producții de scurt și mediumetraj din toate colțurile lumii.

Filmul spune povestea întâlnirii a doi oameni. O întâlnire care ar fi putut foarte ușor să nu aibă loc. Felul în care cei doi descoperă omul de lângă și negociază apropierea de acesta într-o situație aparent anodină, este ceea ce m-a atras in realizarea filmului – Marius Olteanu, regizorul şi scenaristul scurtmetrajului

În timp ce un meci de fotbal paralizează Bucureștiul, la Gara de Nord Dana (Ioana Flora) ocupă taxiul lui Alex (Alexandru Potocean). Odată ajunsă în fața blocului și în ciuda diferențelor evidente dintre cei doi, Dana îl roagă pe Alex să rămână cu ea până la venirea dimineții. Cu orice preț.

Marius Olteanu, regizorul xcurtmetrajului independent “Scor Alb”/ “Tie”

Marius Olteanu, regizorul xcurtmetrajului independent “Scor Alb”/ “Tie”

Din distribuție mai fac parte actorii Smaranda Caragea, Iulia Lazăr și Claudiu Bleonț.

Despre Marius Olteanu

Născut în București în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” și National Film and Television School, Marea Britanie.

Regizor de ficțiune, documentar și publicitate, a scris și regizat mai multe filme de scurtmetraj și un lungmetraj documentar, “Timoc. Lumea de dincolo”, despre românii din localitatea Timoc (Serbia) și felul în care aceștia se raportează la lumea celor morți.

Marius Olteanu este și fotograf, primul său album foto “Lumea de dincolo” fiind publicat la editura ICR în 2011.

“Scor Alb”/“Tie” este o producție independentă WeAreBasca, producători Claudiu Mitcu și Marius Olteanu.


Foto: Scor alb, Marius Olteanu – Ionut Dobre, facebook.com/scoralb

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.