Scriitorul Juan Pablo Villalobos va lansa volumul ,,Fiesta în bârlog” la Institutul Cervantes
https://www.ziarulmetropolis.ro/scriitorul-juan-pablo-villalobos-va-lansa-volumul-fiesta-in-barlog-la-institutul-cervantes/

Scriitorul nominalizat la First Book Award, Juan Pablo Villalobos, îşi va lansa volumul ,,Fiesta în bârlog” joi, 14 martie, la Institutul Cervantes, începând cu ora 18:30.

Un articol de Andrada Văsii|11 martie 2013

Joi, 14 martie, scriitorul Juan Pablo Villalobos, își va lansa volumul ,, Fiesta în bârlog” la Institutul Cervantes din București. Incepând cu ora 18:30, toți cei prezenți vor avea ocazia să îl cunoască pe scriitorul mexican care a realizat un roman întreg din perspectiva unui copil.

Cartea ,, Fiesta în bârlog” este volumul de debut al lui Juan Pablo Villalobos și a fost tradus în mai mult de 10 limbi. Ajuns în librăriile din 15 țări, romanul a fost inclus, prin intermediul voturilor din partea cititorilor, pe lista scurtă pentru First Book Award. Acest premiu este oferit de către publicația The Guardian.

Eroul romanului ,, Fiesta în bârlog” este un copil pe nume Tochtli, care își dorește la începutul cărții un hipopotam pitic din Liberia. Profesorul băiatului este un om cu o viziune complexă despre lume, care crede că peste tot sunt nedreptăți, iar cei cu funcții înalte poartă vina pentru toate lucrurile rele.

,, Fiesta în bârlog” este povestea unui voiaj; o călătorie plină de peripeții, făcută dintr-un capriciu. Umor și ironie, toate într-un volum de debut care promite multe pentru cariera lui Juan Pablo Villalobos.

09
/04
/20

CRONICĂ DE CARTE Prin două cărți apărute recent simultan la Editura Tritonic, „Divele lui Stalin. De la idolii de lut la star sistemul sovietic” și „Diva socialistă. Modele feminine în cinematograful est-european”, cercetătoarea Andreea Ionescu-Berechet analizează o idee nouă pentru studiile de cinema din România: conceptul de divă în lumea comunistă.

09
/04
/20

Cărțile sunt deschise tot timpul. E loc în ele pentru toți și e loc în ele de joacă, de plimbare, de explorat. Ne duc, cu viteza gândului, unde nu ne duce nici bicicleta, nici trenul, nici avionul: în lumi care seamănă cu cea în care trăim sau în lumi fantastice, din trecut sau din viitor, într-o aventură a minții care face ca pereții și acoperișurile, și tot ce ne ține pe loc, să dispară.

07
/04
/20

Consiliul Director al Asociației Editorilor din România a luat act, în ședința on-line din 06 aprilie 2020, de anunțul Președintelui României cu privire la prelungirea stării de urgență pentru încă 30 de zile, până la jumătatea lunii mai 2020.

03
/04
/20

Despre povești, copilărie, literatură, femei, război, amintiri din kibbutz și alte întâmplări, în 25 de destăinuiri ale scriitorului israelian Amos Oz, consemnate de Shira Hadad în volumul de convorbiri „Din ce este făcut un măr?” (Editura Humanitas Fiction, 2020).

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

30
/03
/20

Ce mai citim în aceste zile? Ziarul Metropolis vă recomandă „Prăbușirea”, de F. Scott Fitzgerald. Publicată de Editura Polirom, în traducerea lui Radu Pavel Gheo, este una dintre cele mai captivante cărți apărute recent în limba română.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

23
/03
/20

Ne-am întors la o carte clasică – “I.L. Caragiale despre lume, artă și neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, publicată la Editura Humanitas încă din 1994 (și republicată în 2012). Să vedem, deci, ce mai vedea Nenea al nostru la noi.