Scriitorul Mircea Cărtărescu – protagonistul primei sesiuni de autografe digitale din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/scriitorul-mircea-cartarescu-protagonistul-primei-sesiuni-de-autografe-digitale-din-romania/

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost luni seară protagonistul primei sesiuni de autografe digitale din România, în cadrul unui eveniment organizat de Editura Humanitas şi Vodafone în Vodafone Experience Store din Afi Palace Cotroceni. În calitate de invitat special, Cărtărescu a acordat autografe personalizate pe ediţia digitală a volumului „Ochiul căprui al dragostei noastre”. Livia Bodea […]

Un articol de Andrada Văsii|12 februarie 2013

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost luni seară protagonistul primei sesiuni de autografe digitale din România, în cadrul unui eveniment organizat de Editura Humanitas şi Vodafone în Vodafone Experience Store din Afi Palace Cotroceni.

În calitate de invitat special, Cărtărescu a acordat autografe personalizate pe ediţia digitală a volumului „Ochiul căprui al dragostei noastre”.

Livia Bodea (Humanitas) a elogiat modul în care Cărtărescu crede în noile tehnici digitale, iar autorul „Ochiului căprui al dragostei noastre” şi-a exprimat satisfacţia de a fi „pe muchia a două lumi”, „una clasică şi alta „bravă şi nouă, virtuală, care miroase altfel şi are o altă formă a minţii”.

„Totuşi aceste cuvinte trebuie să rămână şi să continue pentru că imaginea are nevoie de cuvânt”, a spus Cărtărescu, apreciind această transformare drept o mare schimbare, care „nu numai că nu va ucide cartea scrisă, ci o va potenţa”, „îi va da hârtiei o nouă şansă”, pentru că, până la urmă, ceea ce contează este „umanul transmis prin cuvânt”.

El a mărturisit că volumul re-lansat îl „reprezintă mai mult decât alte cărţi titrate” pe care le-a scris.

Lansată la Bookfest 2012, „Ochiul căprui al dragostei noastre” adună cele mai frumoase povestiri, eseuri şi articole publicate de el de-a lungul ultimilor ani în antologii şi reviste de prestigiu din Suedia, Germania, Austria şi România, multe dintre texte fiind inedite în spaţiul românesc.


Subiectele sunt diverse, de la istoria poetului Ovidiu, exilat la Tomis, la povestea fabuloasei insule Ada-Kaleh, de la dureroase amintiri din prima copilărie la basme psihanalitice şi fantastice, de la evocări ale unor scriitori dispăruţi de curând la mărturisiri personale pline de dramatism.

Ceea ce uneşte aceste scrieri, oricât de amplă ar fi distanţa dintre subiecte, este puterea dintotdeauna a lui Mircea Cărtărescu de a transforma totul în poezie, unicitatea combinaţiei de graţie, sinceritate şi viziune care caracterizează stilul paginilor sale.

Inedita sesiune de autografe se înscrie în proiectul „Biblioteca Digitală”, derulat de cei doi organizatori ai evenimentului, o astfel de bibliotecă fiind disponibilă în pasajul nou de metrou Piaţa Victoriei (M2) şi în Vodafone Experience Store din Afi Palace Cotroceni.

Biblioteca Digitală dispune în prezent de sute de titluri noi: 12 cărţi integrale, fascicule din peste 500 de titluri noi de cărţi, plus fragmente din 10 audiobook-uri apărute la Editura Humanitas, pasionaţii de lectură putându-şi astfel descărca gratuit titlurile preferate, direct pe telefonul mobil, sau pe tabletă, printr-o scanare a unui cod QR aflat pe cotorul cărţilor de pe „rafturile” bibliotecii.

Din lista autorilor disponibili în „Biblioteca Digitală” fac parte, printre alţii, Mircea Cărtărescu, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Gellu Naum, Octavian Paller sau Oana Pellea, Haruki Murakami, David Lodge, Paulo Coelho, Mihail Bulgakov.

Sursa: Agerpres

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.