Scriitorul român Elisei Virgil a fost premiat de Societatea Literară din Madrid
https://www.ziarulmetropolis.ro/scriitorul-roman-elisei-virgil-a-fost-premiat-de-societatea-literara-din-madrid/

Scriitorul român Elisei Virgil a primit duminică, 12 mai 2013, premiul pentru literatură „Scriitori din Est“, locul al doilea, în valoare de 3.000 de Euro, acordat de Noua Societate Literară din Madrid.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Scriitorul român Elisei Virgil a primit duminică, 12 mai 2013, premiul pentru literatură „Scriitori din Est“, locul al doilea, în valoare de 3.000 de Euro, acordat de Noua Societate Literară din Madrid.

Cartea autorului român a atras atenţia criticilor, cu ocazia Săptămânii Cărţii 2013, eveniment organizat de Prefectura oraşului Madrid. Săptămâna Cărţii s-a desfăşurat la Facultatea de Filologie a Universităţii Complutense din capitala Spaniei.

 Lansare care a captivat publicul

Elisei Virgil a asistat, pe 14 aprilie, la prezentarea romanului său „El Triángulo de la Felicidad“ („Triunghiul Fericirii“), organizată de Editura Niram Art, în Espacio Niram din Madrid. Cartea, aflată la a doua ediţie, face parte din Colecţia Propuneri, coordonată de Tudor Şerbănescu, artist român recunoscut pentru opera sa în Spania.

Într-un interviu pentru Union Radio Madrid, autorul a declarat:

Sunt foarte mulţumit de premiul pe care l-a primit „Triunghiul Fericirii“, premiu care înseamnă pentru mine o surprinzătoare recunoaştere a literaturii române în Occident.

Elisei Virgil,

scriitor

Coperta a fost creată de artistul plastic spaniol Ivan Miedho. Romanul, tradus de Fabianni Belemuski, a atras atenţia publicului şi a criticilor, care l-au comparat pe Virgil cu Juan José Millas şi Vintilă Horia, scriitor care şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Peninsula Iberică.

Elisei Virgil a afirmat că scrierile sale fac parte din bogăţia culturală din Estul Europei, încă neexploatată suficient în Occident.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.