Scurtmetraje pentru toate vârstele și filme în premieră, în perioada 2 – 11 octombrie la KINOdiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetraje-pentru-toate-varstele-si-filme-in-premiera-in-perioada-2-11-octombrie-la-kinodiseea/

A 12-a ediţie KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr continuă până pe 11 octombrie 2020, şi aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie, în condiţii confortabile şi sigure, respectând toate normele de distanţare fizică.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2020

Weekendul 2 – 4 octombrie, scurtmetraje pentru cei mici la Grădina Antipa și animații clasice la Opera Comică pentru Copii

Vineri, 2 octombrie, de la 19.30, la Grădina Antipa, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani sunt așteptați să se bucure de un calup de scurtmetraje din lumea întreagă, selectate special pentru vârstele lor.

Tot astăzi, la Opera Comică pentru Copii, de la 20.00, publicul poate revedea îndrăgita animație Coco. Inspirată de tradițiile și culturile sud-americane, Coco este o poveste emoționantă despre relațiile de familie. Deși în familia sa muzica e interzisă de generații, tânărul Miguel (Anthony Gonzalez) visează să devină un adevărat cântăreț, la fel ca idolul său Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Încercând cu disperare să-și dovedească talentul, Miguel se trezește prins în uluitorul și coloratul Ținut al Morților. Acolo, îl întâlnește pe fermecătorul pezevenchi Hector (Gael García Bernal). Împreună, cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generații în familia lui Miguel.

Sâmbătă, 3 octombrie, de la 19.30, la Grădina Antipa este seara dedicată scurtmetrajelor pentru copii între 9 și 12 ani, iar la Opera Comică pentru Copii, de la ora 20.00, se vede animația Pixar, UP. Duminică, 4 octombrie, le vine rândul adolescenților să se bucure de o selecție de scurtmetraje pentru vârste între 12 – 15 ani la Grădina Antipa, iar la Opera Comică pentru Copii va fi proiectat filmul The LEGO Movie

Premierele continuă și săptămâna viitoare, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber

Joi, 8 octombrie, de la 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, va fi proiectat în premieră filmul Binti, în regia lui Frederike Migom. Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal, filmul spune povestea lui Binti. Binti are 12 ani și s-a născut în Congo, însă a trăit toată viața împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în țară, Binti își dorește o viață normală și mai mult, să ajungă o vloggeriță faimoasă precum idolul ei, Tatyana. Vineri, 9 octombrie, de la 19.30, Cinema Muzeul Țăranului găzduiește filmul SamSam, dublat în lima română. SamSam e fericit să o găzduiască pe Daisy, prietena lui prin corespondență. Însă Gloomies (mohorâții), gândăceii care împrăștie tristețe peste tot în jurul lor încep să invadeze Planeta Sam, SamSam și cu prietenii lui îi fac să râdă, pentru a-i transforma în Grinnies (zâmbitorii). Pentru a scăpa de ei definitiv, SamSam va trebui să înfrunte pirații și să înțeleagă adevărata poveste a lui Daisy.

La Opera Comică pentru Copii, filmele clasice continuă toată săptămâna. Vor fi proiectate joi, 8 octombrie, musicalul Marry Poppins (1964), cu actrița Julie Andrews în rol principal, vineri, 9 octombrie, se văd Minions, sâmbătă, 10 octombrie, Madagascar, iar duminică 11 octombrie, Ice Age.

Juriul KINOdiseea de anul acesta, care va desemna câștigătorul competiției de lungmetraj, este format din tinere talente din România, regizori și actori aflați la început de drum și care recunosc importanța educației cinematografice și a alfabetizării media a tinerelor generații, cu un interes real pentru dezvoltarea aceste nișe pe plan local. Enxhi Rista își face doctoratul în Cinematografie la UNATC. A realizat filmele de scurt metraj “Padre” “Realcope” “El iubește ochii mei” “Capoeira, dansul libertății”. În anul 2020, a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar. Cristina Popa este un regizor aflat la debutul său în lungmetraj. unul dintre artiștii care vor da o nouă definiție cinemaului din România. Ada Dumitru este actriță de film, teatru și televiziune, pe scenă de la vârsta de 15 ani, Ada a lucrat cu regizori precum Purcărete, Bob Wilson, Bocsardi, Hausvater jucând roluri precum Julieta, Zița sau Larisa Guzeeva.

Filmele au parte de proiecții unice la Cinema Muzeul Țăranului Român în aer liber, accesul se face în limita celor 100 de locuri disponibile și distanțate, iar biletele se vând doar online.

Bilete online aici: https://eventbook.ro/festival/kinodiseea

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.