Scurtmetrajele premiate ale anului se văd pe 4 iulie la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajele-premiate-ale-anului-se-vad-pe-4-iulie-la-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte/

Pe 4 iulie, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte aduce în faţa publicului cinefil scurtmetrajele premiate ale ultimului an. A 7-a ediţie a maratonului cinematografic nocturn are loc în Pavilionul Central Romexpo începând de la ora 19.00 până la ora 5 dimineaţa.

Un articol de Liliana Matei|22 Iunie 2015

Peste 15.000 de metri pătrați vor fi aduși la viață de film și arte multimedia, creând cea mai mare sală de cinema din România.

Oscar, Sundance, Bafta, Clermont-Ferrand sau San Francisco Film Festival – producțiile cinematografice scurte care au făcut ocolul lumii vor face cunoștintă cu iubitorii de cinema în doze mici pe parcursul unei nopți de maraton. Pentru al doilea an consecutiv, publicul va avea responsabilitatea juriului şi rolul de a alege cel mai bun film al serii în competiția ShortsUP Audience Award.

Cinefilii îşi vor putea vota producția preferată digital, folosindu-se de  telefoane mobile şi tablete, pe toată durata evenimentului.

Denumit de presa internațională „uimitor, hilar, inteligent” și „probabil cel mai bun film scurt din ultimii 50 de ani”, animația Lumea de mâine (r. Don Hertzfeldt, SUA, 2015) ajunge în premieră la ShortsUP, după ce a primit premiul publicului la Sundance, premiul pentru cea mai bună animație la South by Southwest Festival și alte 15 distincții internaționale. Cine suntem, de unde venim, unde mergem? Toate întrebările fundamentele ale vieții încap în 16 minute de magie digitală, mânuite de regizorul Don Hertzfeldt cu precizia unui vizionar. Filmul construiește de la 0 un univers fascinant în care emoțiile umane sunt confruntate cu viitorul tehnologizat.


Câteva zeci de filme scurte vor ilustra o nouă generație de limbaje cinematografice capabile să rezume poveștile lumii de azi prin umor, dramă, curiozitate sau uimire. Din program face parte și ficțiunea franceză Guy Moquet (r. Demis Herenger, Franta, 2014), distinsă cu premiul special al juriului la festivalul Clermont-Ferrand. Să săruți o fată în văzul prietenilor nu e un gest nebunesc, dar pentru Guy ar putea fi o misiune imposibilă. Cum împaci orgoliul cu iubirea? E una din întrebările la care răspund filmele nopții lungi.

Cele mai valoroase producții românești recente vor putea fi vizionate și votate în secțiunea Romanian ShortsUP. Institutul Cultural Român va acorda Premiului Publicului pentru cel mai votat scurtmetraj românesc al serii, în valoare de 1000 de Euro. Printre filmele românești din program se numără Cai Putere (România, 2014), în regia lui Daniel Sandu, o comedie hilară despre prieteniile cultivate la scara blocului.
Ediția 2015 a maratonului cinematografic ShortsUP începe cu o instalaţie multimedia creată în parteneriat cu fotograful Alex Gâlmeanu și cu show video realizat de grupul de artiști români TipToe.

Pe lângă proiecții de scurtmetraje, spectatorii vor descoperi și experiența cinema-ului interactiv în care publicul contribuie colectiv la conturarea poveştii de pe ecran.

INFO

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumpărate în avans, în rețelele MyTicket și Eventim la prețul de 40 de lei sau în seara evenimentului, la prețul de 50 de lei, în limita locurilor disponibile.

Prețul biletului include acces la proiecție de film, cinema interactiv, show multimedia și food-court cu experiențe culinare artizanale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

Page 1 of 12512345...102030...Last »