Scurtmetrajele premiate ale anului se văd pe 4 iulie la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajele-premiate-ale-anului-se-vad-pe-4-iulie-la-noaptea-lunga-a-filmelor-scurte/

Pe 4 iulie, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte aduce în faţa publicului cinefil scurtmetrajele premiate ale ultimului an. A 7-a ediţie a maratonului cinematografic nocturn are loc în Pavilionul Central Romexpo începând de la ora 19.00 până la ora 5 dimineaţa.

Un articol de Liliana Matei|22 iunie 2015

Peste 15.000 de metri pătrați vor fi aduși la viață de film și arte multimedia, creând cea mai mare sală de cinema din România.

Oscar, Sundance, Bafta, Clermont-Ferrand sau San Francisco Film Festival – producțiile cinematografice scurte care au făcut ocolul lumii vor face cunoștintă cu iubitorii de cinema în doze mici pe parcursul unei nopți de maraton. Pentru al doilea an consecutiv, publicul va avea responsabilitatea juriului şi rolul de a alege cel mai bun film al serii în competiția ShortsUP Audience Award.

Cinefilii îşi vor putea vota producția preferată digital, folosindu-se de  telefoane mobile şi tablete, pe toată durata evenimentului.

Denumit de presa internațională „uimitor, hilar, inteligent” și „probabil cel mai bun film scurt din ultimii 50 de ani”, animația Lumea de mâine (r. Don Hertzfeldt, SUA, 2015) ajunge în premieră la ShortsUP, după ce a primit premiul publicului la Sundance, premiul pentru cea mai bună animație la South by Southwest Festival și alte 15 distincții internaționale. Cine suntem, de unde venim, unde mergem? Toate întrebările fundamentele ale vieții încap în 16 minute de magie digitală, mânuite de regizorul Don Hertzfeldt cu precizia unui vizionar. Filmul construiește de la 0 un univers fascinant în care emoțiile umane sunt confruntate cu viitorul tehnologizat.


Câteva zeci de filme scurte vor ilustra o nouă generație de limbaje cinematografice capabile să rezume poveștile lumii de azi prin umor, dramă, curiozitate sau uimire. Din program face parte și ficțiunea franceză Guy Moquet (r. Demis Herenger, Franta, 2014), distinsă cu premiul special al juriului la festivalul Clermont-Ferrand. Să săruți o fată în văzul prietenilor nu e un gest nebunesc, dar pentru Guy ar putea fi o misiune imposibilă. Cum împaci orgoliul cu iubirea? E una din întrebările la care răspund filmele nopții lungi.

Cele mai valoroase producții românești recente vor putea fi vizionate și votate în secțiunea Romanian ShortsUP. Institutul Cultural Român va acorda Premiului Publicului pentru cel mai votat scurtmetraj românesc al serii, în valoare de 1000 de Euro. Printre filmele românești din program se numără Cai Putere (România, 2014), în regia lui Daniel Sandu, o comedie hilară despre prieteniile cultivate la scara blocului.
Ediția 2015 a maratonului cinematografic ShortsUP începe cu o instalaţie multimedia creată în parteneriat cu fotograful Alex Gâlmeanu și cu show video realizat de grupul de artiști români TipToe.

Pe lângă proiecții de scurtmetraje, spectatorii vor descoperi și experiența cinema-ului interactiv în care publicul contribuie colectiv la conturarea poveştii de pe ecran.

INFO

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumpărate în avans, în rețelele MyTicket și Eventim la prețul de 40 de lei sau în seara evenimentului, la prețul de 50 de lei, în limita locurilor disponibile.

Prețul biletului include acces la proiecție de film, cinema interactiv, show multimedia și food-court cu experiențe culinare artizanale.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.