Scurtmetrajul “O faptă bună” – premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajul-o-fapta-buna-premiera-mondiala-la-festivalul-international-de-film-de-la-sarajevo/

Scurtmetrajul “O faptă bună” în regia lui Andrei Gruzsniczki va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, producţia fiind inclusă în competiţia oficială. Evenimentul se va desfăşura în perioada 14-22 august.

Un articol de Liliana Matei|29 Iulie 2015

Filmat la sfârșitul anului trecut, pe parcursul a cinci zile, “O faptă bună” spune povestea unui cuplu care îşi asumă salvarea unui câine comunitar lovit de o mașină. Cei doi iau câinele de pe stradă și ajung cu el la o clinică particulară. Aici situaţia începe să le scape de sub control. Până unde întinzi o mână de ajutor atunci când te apuci să faci un bine?

Actorii Medeea Marinescu, Adrian Titieni, Liliana Ghiță și Nicoleta Lefter interpretează personajele acestui scurtmetraj scris de Simona Tache, Andrei Gruzsniczki și Cecilia Felmeri.

Produs de Tudor Reu, filmul îi adună în echipă pe operatorul Radu Aldea, scenograful Cristian Niculescu, pictorul de costume Viorica Petrovici, editorul Mircea Olteanu și sound-designer-ul Marius Leftărache.

Absolvent al Academiei de Teatru și Film din București, promoția 1994, Andrei Gruzsniczki este cunoscut pentru lungmetrajele “Cealaltă Irina” și “Q.E.D.”. Ambele producții au fost selectate și apreciate într-o serie de festivaluri, printre care Rome Film Festival, go East (Wiesbaden), Arras Film Festival, Goteborg IFF, Vilnius International Film Festival, Karlovy Vary – Variety Critics’ Choice, MoMA New Directors / New Films, Crossing Europe Film Festival, Jerusalem International Film Festival, CinePécs Moveast International Film Festival, Cambridge Film Festival.
Înainte de debutul în lungmetraj, Andrei Gruzsniczki a fost regizor secund la două dintre filmele lui Lucian Pintilie și a semnat regia și scenariul unor scurtmetraje și producții de televiziune.

Medeea Marinescu, cunoscută spectatorilor pentru rolul din filmul lui Ion-Popescu GOPO “Maria Mirabela”, a absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1996. Prezență notabilă pe scenele de teatru se regăsește și pe afișele filmelor, atât în Romania cât și în Franța: “Weekend cu Mama”, în regia lui Stere Gulea sau „Je vous trouve très beau” („Va găsesc fermecător”), semnat de Isabelle Mergault. În 2012 colaborează pentru prima dată cu Andrei Gruzsniczki în “Q.E.D.”.

Adrian Titieni a absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A jucat într-o serie de lungmetraje, printre care “Moartea Domnului Lăzărescu” (regia Cristi Puiu), “Pescuit sportiv”, “Domestic”, “Din dragoste cu cele mai bune intenții” (toate trei în regia lui Adrian Sitaru), “Poziția copilului” (regia Călin Peter Netzer), “Și caii sunt verzi pe pereți (regia Dan Chișu), “Carmen” (regia Doru Nițescu).

“O faptă bună” este o producție Rollin Studio, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

13
/03
/19

Documentarul McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic, și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină spectaculos muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964), sunt primele titluri anunţate în selecţia Bucharest Fashion Film Festival, ce va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

12
/03
/19

PREVIEW Cea de-a 12-a ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania începe vineri la București. Așa că v-am propus un scurt ghid cu cele mai promițătoare proiecții, care să vă ajute la orientarea printr-un program extrem bogat, cu zeci de filme proiectate pe parcursul a zece zile.

Page 1 of 23112345...102030...Last »