Scurtmetrajul Offstage, în cursa pentru Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajul-offstage-in-cursa-pentru-oscar/

Scurtmetrajul Offstage, scris şi regizat de actorul Andrei Huţuleac, a câştigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune în cadrul celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia.

Un articol de Petre Ivan|23 octombrie 2017

Singurul festival de categoria A din Polonia, Varșovia IFF se află pe o listă specială aprobată de membrii Academiei Americane de Film, ceea ce face ca filmul să fie eligibil pentru nominalizările la Premiile Oscar 2018.

O producție independentă DaKINO Production, avându-l drept producător pe Dan Chișuși coproducător pe Andrei Huțuleac, Offstage este un scurtmetraj tragicomic despre o regizoare de teatru ratată care încearcă să-și pregătească fiul pentru admiterea la actorie în ciuda evidentei lipse de talent pe care acesta o afișează.

Din distribuția filmului fac parte actorii Adrian Titieni, Amalia Ciolan și Tudor Istodor alături de Nicoleta Hâncu, Vladimir Purdel, Alin Florea, Carol Ionescu și Andrei Ciopec. Imaginea este semnată de Constantin Ene iar montajul îi aparține lui Valerian Bulgariu.

Născut în 1990, Andrei Huțuleac a urmat cursurile de actorie ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale din București și este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din teatru. Offstage reprezintă debutul său în regia de film și a fost filmat în vara anului 2016.

 

Scurtmetrajul a fost selectat în numeroase festivaluri de film din lume, fiind distins anul acesta cuMențiunea Specială a Juriului la cea de-a 17-a ediție a Festivalulului Internațional de Film Transilvania, Trofeul Timishort Film Festival 2017 pentru cel mai bun scurtmetraj și Trofeul Vladutz în cadrul Dracula Film Festival pentru “umorul deosebit de negru și spiritul suprarealist, admirabil manevrate în fiecare cadru și secvență.”

Foto: Offstage – facebook

16
/05
/14

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14 - 25 mai) este una a exceselor, conform afirmă editorii de la AFP, care au publicat o serie de date şi de cifre, pentru a argumenta această afirmaţie.

15
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil ca un monstru spectaculos vizual precum Godzilla să fie adaptat la 3D. Numai că, în aparenta dorinţă de a livra ceva memorabil, realizatorii par să fi pierdut simţul măsurii, oferind un Godzilla gigantesc pentru standardele modelului, însă umbrit de două creaturi nuclearofage cu apucături exterminatoare.

15
/05
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la cinema! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „#selfie”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

15
/05
/14

Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost primit cu râsete, ironii şi critici de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri.

14
/05
/14

10 actori talentați din teatrele din România vor avea parte de expunere, de întâlniri cu publicul, presa și specialiștii din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie), în cea de-a treia ediție a programului 10 pentru FILM.

13
/05
/14

Cu ocazia celei de 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic.

12
/05
/14

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

12
/05
/14

Borgman este un thriller horror cu tentă de umor negru, regizat de olandezul Alex van Warmerdam (The Northerners, The Dress), despre un vagabond care intră în viaţa unei familii din partea superioară a societăţii, transformând-o imediat într-un adevărat coşmar.

12
/05
/14

CRONICĂ DE FILM. Documentarul ”Bucureşti, unde eşti?”, al fotografului şi cineastului Vlad Petri, surprinde protestele din 2012 din Capitală, oferind nu doar o perspectivă empatică şi cu o certă valoare sociologică şi istorică, dar şi o încercare, mai subtilă, de chestionare a realităţii.

09
/05
/14

Ar fi putut concura cu marile actriţe de la Hollywood, dar a ales să uimească Parisul. A devenit o stea în cinematografia franceză a anilor ’30. „Cea mai aristocratică dintre actriţe“, „regina teatrului din Paris“, „unica“, „extraordinara“, „inimitabila Elvira“, aşa cum o alinta presa, Elvira Popescu a cucerit publicul francez, îmblânzindu-i pe cei mai exigenţi critici. Cei mai renumiţi dramaturgi ai vremii au scris pentru ea.

09
/05
/14

Ioana Flora a primit Premiul pentru interpretare feminină din partea Uniunii Cineaștilor din România, pentru rolul Tania din Déjà Vu (2013), producție independentă în regia lui Dan Chișu.

08
/05
/14

CRONICĂ DE FILM „#Selfie”, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, este ca o postare stridentă pe Facebook care se vrea spiritual-amuzantă şi ţipă din toţi rărunchii după like-uri, deşi e superficială şi nepăsătoare că ar putea fi considerată pueril-banală.

07
/05
/14

Sâmbătă, 10 mai și duminică, 11 mai, la Noul Cinematograf Al Regizorului Român, sunteţi invitaţi la un eveniment de marcă: proiecția trilogiei "Paradise" - semnată de austriacul Ulrich Seidl -, deliciul criticii internaționale