Scurtmetrajul Offstage, în cursa pentru Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajul-offstage-in-cursa-pentru-oscar/

Scurtmetrajul Offstage, scris şi regizat de actorul Andrei Huţuleac, a câştigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune în cadrul celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia.

Un articol de Petre Ivan|23 octombrie 2017

Singurul festival de categoria A din Polonia, Varșovia IFF se află pe o listă specială aprobată de membrii Academiei Americane de Film, ceea ce face ca filmul să fie eligibil pentru nominalizările la Premiile Oscar 2018.

O producție independentă DaKINO Production, avându-l drept producător pe Dan Chișuși coproducător pe Andrei Huțuleac, Offstage este un scurtmetraj tragicomic despre o regizoare de teatru ratată care încearcă să-și pregătească fiul pentru admiterea la actorie în ciuda evidentei lipse de talent pe care acesta o afișează.

Din distribuția filmului fac parte actorii Adrian Titieni, Amalia Ciolan și Tudor Istodor alături de Nicoleta Hâncu, Vladimir Purdel, Alin Florea, Carol Ionescu și Andrei Ciopec. Imaginea este semnată de Constantin Ene iar montajul îi aparține lui Valerian Bulgariu.

Născut în 1990, Andrei Huțuleac a urmat cursurile de actorie ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale din București și este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din teatru. Offstage reprezintă debutul său în regia de film și a fost filmat în vara anului 2016.

 

Scurtmetrajul a fost selectat în numeroase festivaluri de film din lume, fiind distins anul acesta cuMențiunea Specială a Juriului la cea de-a 17-a ediție a Festivalulului Internațional de Film Transilvania, Trofeul Timishort Film Festival 2017 pentru cel mai bun scurtmetraj și Trofeul Vladutz în cadrul Dracula Film Festival pentru “umorul deosebit de negru și spiritul suprarealist, admirabil manevrate în fiecare cadru și secvență.”

Foto: Offstage – facebook

31
/05
/22

Vara începe cu o veste bună – sau, mai degrabă, două! Centrul Ceh vă invită din nou la proiecții de film pe strada Ion Ghica 11. Documentary Mondays și Fiction Tuesdays reîncep pe 6 și 7 iunie, după ce timp de 2 ani s-au desfășurat în format online. Iubitorii de filme cehe și de documentare pot vizita din nou unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din București, unde sunt așteptați cu bere cehă și o atmosferă prietenoasă.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.