Se caută artiști vizuali tineri pentru Young Artists Connections ’21!
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-artisti-vizuali-tineri-pentru-young-artists-connections-21/

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediţie – un proiect dedicat scenei tinere, iniţiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediţie a fost dedicată absolvenţilor universităţilor de artă, care au participat la o expoziţie de grup la MNAC şi la o expoziţie personală la SwitchLab.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2021

În contextul recent – marcat de o redimensionare a vizibilității practicilor artistice și a formatelor de prezentare –, ediția Y.A.C.’21 se axează pe schimburile de / și câștigarea unor noi perspective. Pornind de la premisa că dialogul este unul dintre instrumentele cele mai eficace în dezvoltarea practicilor artistice, SwitchLab și MNAC și-au propus crearea unui context profesional în care tinerii artiști să își poată prezenta lucrările nu numai publicului general, ci să participe activ la schimburi de experiență cu colegii lor, să cunoască profesioniști în domeniu și să lucreze concentrat cu aceștia.

→ Apelul este deschis tuturor artiștilor, cu vârsta maximă de 35 de ani, care își desfășoară activitatea în momentul de față în România.

→ Înscrie-te până pe 12 septembrie și poți beneficia de oportunitatea de a cunoaște și dialoga cu o serie de curatori activi pe scena internațională, cu care să ai o discuție despre practica ta, în cadrul sesiunii de portfolio reviews, pe fundalul unei expoziții de grup la MNAC.

În ce constă Young Artists Connections ‘21?

• O sesiune de portfolio reviews care constă în întâlniri individuale de câte 90 de minute cu 3 curatori importanți pe scena de artă contemporană internațională:
Katerina Gregos, director EMST – Muzeul Național de Artă Contemporană din Atena, Grecia
Thomas Delamarre, director MAGCP – Maison des arts Georges et Claude Pompidou, Cajarc, Franța
Simon Delobel, director KIOSK, Gent, Belgia
• O expoziție de grup (14 octombrie – 14 noiembrie 2021) la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, în care vor fi prezentați 5 artiști tineri selectați în urma apelului public de proiecte și care constituie cadrul pentru sesiunea de portfolio reviews.

Criterii de eligibilitate:

• Să fii artist vizual cu vârsta de maxim 35 de ani, activ momentan în România;
• Să poți participa la sesiunea de portfolio review ce va avea loc fizic, în București, la MNAC și SwitchLab;
• Să poți trimite sau aduce personal lucrarea selectată / lucrările selectate la sediul MNAC, în intervalul 1-10 octombrie, pentru a fi expusă / expuse.

Cum mă pot înscrie?

Completează formularul de înscriere până pe 12 septembrie:
https://forms.gle/HwjoWgfSa6kWYSBWA

În formular avem nevoie de datele tale personale, precum și:
Un CV (format PDF) și un portofoliu (format PDF, max. 25 MB și 10 pagini) urcate pe wetransfer.com; cel din urmă trebuie să conțină:
• maxim 20 de imagini cu lucrări individuale sau maxim 3 proiecte, precum și informații tehnice despre acestea (dimensiune, materiale, data realizării).
• pentru materiale video, așteptăm un link de vimeo/youtube (care poate fi inclus în portofoliul în format PDF) – maxim 3 video-uri, cu descriere.
IMPORTANT: lucrările propuse trebuie să fie deja produse, iar transportul acestora se află în sarcina artiștilor

***Prin completarea formularului, ești de acord cu cerințele / regulile de mai sus. Înscrierile care nu respectă toate cerințele nu vor fi acceptate.***

Ce se întâmplă după?

Juriul va fi format din reprezentanți ai MNAC și SwitchLab, iar pe 20 septembrie te anunțăm dacă ai fost selectat!

Young Artists Connections este inițiat de platforma de arte vizuale SwitchLab – www.switchlab.info în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București – www.mnac.ro

Young Artists Connections este un proiect gândit pentru a promova tinerii artiști vizuali și pentru a facilita un context de networking profesional la nivel internațional.

Web:
www.switchlab.info/y-a-chttps://mnac.ro/article/234/Apel%20deschis/75

*Rezultatele vor fi publicate pe website-urile SwitchLab și MNAC – din păcate nu vom putea răspunde fiecărui candidat înscris în cadrul apelului.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.