Se caută artiști vizuali tineri pentru Young Artists Connections ’21!
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-artisti-vizuali-tineri-pentru-young-artists-connections-21/

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediţie – un proiect dedicat scenei tinere, iniţiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediţie a fost dedicată absolvenţilor universităţilor de artă, care au participat la o expoziţie de grup la MNAC şi la o expoziţie personală la SwitchLab.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2021

În contextul recent – marcat de o redimensionare a vizibilității practicilor artistice și a formatelor de prezentare –, ediția Y.A.C.’21 se axează pe schimburile de / și câștigarea unor noi perspective. Pornind de la premisa că dialogul este unul dintre instrumentele cele mai eficace în dezvoltarea practicilor artistice, SwitchLab și MNAC și-au propus crearea unui context profesional în care tinerii artiști să își poată prezenta lucrările nu numai publicului general, ci să participe activ la schimburi de experiență cu colegii lor, să cunoască profesioniști în domeniu și să lucreze concentrat cu aceștia.

→ Apelul este deschis tuturor artiștilor, cu vârsta maximă de 35 de ani, care își desfășoară activitatea în momentul de față în România.

→ Înscrie-te până pe 12 septembrie și poți beneficia de oportunitatea de a cunoaște și dialoga cu o serie de curatori activi pe scena internațională, cu care să ai o discuție despre practica ta, în cadrul sesiunii de portfolio reviews, pe fundalul unei expoziții de grup la MNAC.

În ce constă Young Artists Connections ‘21?

• O sesiune de portfolio reviews care constă în întâlniri individuale de câte 90 de minute cu 3 curatori importanți pe scena de artă contemporană internațională:
Katerina Gregos, director EMST – Muzeul Național de Artă Contemporană din Atena, Grecia
Thomas Delamarre, director MAGCP – Maison des arts Georges et Claude Pompidou, Cajarc, Franța
Simon Delobel, director KIOSK, Gent, Belgia
• O expoziție de grup (14 octombrie – 14 noiembrie 2021) la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, în care vor fi prezentați 5 artiști tineri selectați în urma apelului public de proiecte și care constituie cadrul pentru sesiunea de portfolio reviews.

Criterii de eligibilitate:

• Să fii artist vizual cu vârsta de maxim 35 de ani, activ momentan în România;
• Să poți participa la sesiunea de portfolio review ce va avea loc fizic, în București, la MNAC și SwitchLab;
• Să poți trimite sau aduce personal lucrarea selectată / lucrările selectate la sediul MNAC, în intervalul 1-10 octombrie, pentru a fi expusă / expuse.

Cum mă pot înscrie?

Completează formularul de înscriere până pe 12 septembrie:
https://forms.gle/HwjoWgfSa6kWYSBWA

În formular avem nevoie de datele tale personale, precum și:
Un CV (format PDF) și un portofoliu (format PDF, max. 25 MB și 10 pagini) urcate pe wetransfer.com; cel din urmă trebuie să conțină:
• maxim 20 de imagini cu lucrări individuale sau maxim 3 proiecte, precum și informații tehnice despre acestea (dimensiune, materiale, data realizării).
• pentru materiale video, așteptăm un link de vimeo/youtube (care poate fi inclus în portofoliul în format PDF) – maxim 3 video-uri, cu descriere.
IMPORTANT: lucrările propuse trebuie să fie deja produse, iar transportul acestora se află în sarcina artiștilor

***Prin completarea formularului, ești de acord cu cerințele / regulile de mai sus. Înscrierile care nu respectă toate cerințele nu vor fi acceptate.***

Ce se întâmplă după?

Juriul va fi format din reprezentanți ai MNAC și SwitchLab, iar pe 20 septembrie te anunțăm dacă ai fost selectat!

Young Artists Connections este inițiat de platforma de arte vizuale SwitchLab – www.switchlab.info în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București – www.mnac.ro

Young Artists Connections este un proiect gândit pentru a promova tinerii artiști vizuali și pentru a facilita un context de networking profesional la nivel internațional.

Web:
www.switchlab.info/y-a-chttps://mnac.ro/article/234/Apel%20deschis/75

*Rezultatele vor fi publicate pe website-urile SwitchLab și MNAC – din păcate nu vom putea răspunde fiecărui candidat înscris în cadrul apelului.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

21
/12
/16

Tabloul "Țărăncuțe" ("De la fântână") de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți seară, la prețul de 320.000 de euro, la licitația de iarnă a Artmark, devenind cea mai bine vândută lucrare din acest an. Printre vedetele serii s-au mai numărat "Intimitate" de Nicolae Tonitza, "Car cu boi la amiază" de Nicolae Grigorescu, "Pod" de Adrian Ghenie sau "Pieta" de Corneliu Baba.

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.