Se caută „cea mai bună piesă românească a anului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului/

Uniunea Teatrală din România – UNITER anunţă că ediţia a 29-a a Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” primeşte piese de teatru pentru înscrierea în competiţie până la data de 12 februarie 2021.

Un articol de Liliana Matei|6 ianuarie 2021

Concursul primește numai texte noi, care nu au fost publicate sau reprezentate. Nu se primesc în concurs dramatizări. Textele pieselor NU se primesc în format tipărit și NU se înapoiază după finalizarea concursului.

Înscrierea pieselor se va face astfel:

  1. Textul piesei se va trimite redactat în format word sau pdf. prin e-mail, la adresa: [email protected]. Numele autorului trebuie să fie secret, el nu va figura pe pagina de titlu a piesei, ci va fi înlocuit cu un motto, înscris lângă titlul piesei.
  2. Prin poștă, la adresa: UNITER, strada George Enescu nr. 2-4, București 010305, autorul va trimite un plic închis în care vor fi înscrise: titlul piesei, motto-ul, numele autorului, adresă, telefon, e-mail. Pe plic, se va menționa: „Pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2020” și Motto-ul din pagina de titlu a piesei transmisă prin e-mail.

Cele două trimiteri trebuie să respecte data limită de înscriere: 12 februarie 2021.

Câștigătorul concursului va fi premiat pe scena Galei Premiilor UNITER 2021, iar piesa câștigătoare va fi publicată într-un volum publicat de Editura UNITEXT a UNITER.

În funcție de evoluția evenimentelor sanitare prin care trecem, UNITER va face publice toate informațiile legate de eventuale schimbări privind organizarea și desfășurarea Concursului de dramaturgie.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.