Se caută proiecte de film: încep înscrierile la Transilvania Pitch Stop
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-proiecte-de-film-incep-inscrierile-la-transilvania-pitch-stop/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 29 mai – 4 iunie 2016, cea de-a treia ediţie a programului Transilvania Pitch Stop (TPS). Proiectul le este dedicat cineaştilor din România şi Republica Moldova aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj şi oferă consultanţă personalizată de dezvoltare de scenariu, training şi o platformă pentru susţinerea pitch-ului în faţa unor potenţiali parteneri.

Un articol de Liliana Matei|2 aprilie 2016

Prin parteneriatul cu Festivalul de la Locarno, TPS susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.

Până pe 30 aprilie 2016, regizorii sunt invitați să își înscrie un proiect de lungmetraj de ficțiune aflat într-o etapă de început a dezvoltării. Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu un potențial ridicat de a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente. Este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile, se vor forma grupuri de lucru – echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. TPS pune accent pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajând colaborarea și schimbul de idei între echipe, pentru o experiență creativă completă.

Unul dintre premiile acordate în urma deliberării celor trei membri ai juriului este TPS Development Award  – în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF și adjudecat anul trecut de Ivana Mladenovic, cu proiectul Soldații. CoCo Award i-a fost acordat anul trecut lui Bogdan Mureșanu, pentru 1985, constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market. În urma parteneriatului semnat de la prima ediție cu Festivalul de la Locarno, două proiecte câștigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days, pentru un matchmaking personalizat cu profesioniștii din industrie (producători, companii de finanțare, agenți de vânzări, distribuitori).
Toți cei interesați să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până pe data de 30 aprilie 2016. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2016.
Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând regulamentul TPS. Detalii, pe www.tiff.ro și la adresa de mail [email protected].

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.