Se inaugurează noul sediu al Librăriei „Mihail Sadoveanu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-inaugureaza-nou-sediu-al-librariei-mihail-sadoveanu/

Vineri, 12 februarie, începând cu ora 17.00, va avea loc inaugurarea noului sediul al Librăriei „Mihail Sadoveanu”, în prezenţa criticilor literari Alex. Ştefănescu şi Daniel Cristea-Enache. Librăria „Mihail Sadoveanu” a rămas fără sediul istoric luna trecută din cauza restituirii acestui spaţiu proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de peste 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării Bucureşti a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu”.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2016

„Librăria «Mihail Sadoveanu» nu e numai un magazin de cărți, e o instituție de cultură. De-a lungul timpului, în spațiul ei generos și-au lansat noile volume scriitori de prim-plan ai literaturii române, îndrăgiți de cititori: Marin Preda, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Nicolae Manolescu, Fănuș Neagu, Eugen Simion, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Mircea Dinescu și mulți, mulți alții. „, a mărturisit criticul literar Alex. Ștefănescu.

Alex Stefanescu

Alex Stefanescu

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’ ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 44 de librarii, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Sper că Librăria «Mihail Sadoveanu» va fi la înălțime și la noua ei adresă, care prezintă și avantajul de a se afla în vecinătatea Universității. Mă înclin în fața tuturor lucrătoarelor acestei instituții, a lucrătorilor ei, ca și a tuturor iubitorilor de carte care o vor frecventa. În ediția a II-a a lucrării mele, Istoria literaturii române contemporane, voi rezerva un capitol Librăriei «Mihail Sadoveanu» -*  Alex. Ștefănescu.

În cadrul reţeţei CLB, Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru avea un statut special, prin lansările de carte, fiind frecventată de iubitorii de carte din capitală, neîntrerupt, de trei generații încoace.

Foto: Libraria Mihail Sadoveanu – facebook

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.

14
/02
/23

Scriitorul Dinu Flămând va participa la o serie de evenimente organizate în Mexic, în perioada 16-28 februarie 2023, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Turneul va începe la Festivalul Internațional de Poezie „Jornadas Pellicerianas” și se va încheia cu participarea la evenimentul „Fandango de la lectura”, prezidat de Prima Doamnă a Mexicului, Beatriz Gutiérrez Müeller, în Veracruz.